1

Dag 1

2

Dag 2

3

Dag 3

4

Dag 4

5

Dag 5

6

Dag 6

7

Dag 7

8

Dag 8

9

Dag 9

10

Dag 10

Dag 9

Dag 9: De cuarenta tres (Zweedse)

Romelus en Remie zijn nog steeds op tocht. Onderweg zien ze het plots niet meer zitten. Ze zijn doodmoe, sjotten tegen wat steentjes en strompelen wat. Dan gaat Remie tegen een boom zitten om wat uit te rusten.

Remie begint te klagen dat hij het beu beu beu is en dat hij het allemaal niet meer wil. Hij wil gewoon thuis zijn en op zijn Playstation zitten.

Romelus probeert Remie wat op te peppen met te zeggen dat ze moeten doorgaan want zonder de robijn zal hij niet meer snel op zijn “PlayStation” kunnen zitten.

De peptalk heeft gewerkt. Ze gaan terug op pad, maar zijn nog steeds uitgeput. Onderweg vraagt Romelus aan Remie wat soort stoel een PlayStation is en of je er goed op zit.

Verder op hun tocht bekijken de jongens hun kaart nog eens en zien dat er kortbij een brouwerij is. Ze besluiten hier naartoe te gaan. Zo kunnen ze toch even uitrusten.

Eenmaal bij de brouwerij komen ze erachter dat de brouwerij al een tijd gesloten is. Voor de brouwerij zien ze een oude man zitten en ze gaan naar hem toe. 

Romelus vraagt aan de man of hij voor hen iets heeft om te drinken. Ze zijn zeer uitgeput van hun lange tocht die ze al hebben afgelegd.

De oude man vertelt dat hij vroeger handel dreef in illegale goederen waardoor hij ingrediënten kon krijgen voor zijn beroemde cuarenta tres die mensen energie gaf. Maar omdat hij te oud is geworden handelt hij er niet meer in. De moeite om de ingrediënten te verkrijgen is voor hem te veel geworden. Maar als de jongens voor hem de goederen kunnen bemachtigen wil hij nog wel wat voor hun maken.

De jongens overleggen even en beseffen dat het echt wel handig zou zijn als ze die cuarenta tres zouden hebben tegen hun vermoeidheid.

Ze gaan terug naar de man en zeggen dat ze de ingrediënten voor hem willen gaan halen.

Zweedse voor de ingrediënten

Eenmaal de ingrediënten bemachtigd zijn gaat de man aan het werk.

Wanneer het drankje klaar is vraagt de man of ze een fles naar zijn goede vriend, de wijze in de tempel van Priapus, kunnen brengen.

 

Dag 9: Kampvuur

De jongens gaan de fles cuarante tres afgeven bij de tempel, de wijze bedankt hen en zegt dat ze nu ook alle kaartstukken hebben gevonden en dat ze kunnen vertrekken richting de romeinse robijn.

Onderweg

Remie zegt dat hij hoopt dat de mythe echt is want hij wil enorm graag weer naar huis. Ondertussen begint Romelus wat luidop te fantaseren over de dochter van de keizer en hij kan niet wachten totdat ze de robijn hebben gevonden.

Bij de Romeinse robijn.

Romelus ziet 2 Romeinse reuzen een grot in gaan, hij schrikt en zegt tegen Remie (stotterend van de schrik):” W w weet gij wel wie de Romeinse robijn bewaakt?”

Remie antwoord aarzelend:” Nee dat weet ik niet?”

Romelus zegt dat hij gezien heeft wie de bewakers zijn. Hij zag namelijk 2 grote Romeinse reuzen voor de grot van de robijn lopen. Romeinse reuzen zijn de meest gevreesde wezens van de romeinen. Ze besluiten om de reuzen te volgen. Net als de reuzen die grot zijn binnen gewandeld sluit de ingang maar er zijn nog net een paar kleine spleten waar ze tussendoor kunnen kruipen.

Als ze de grot binnen geglipt zijn gaan ze naar de reuzen toe. De reuzen zijn verward en vragen wat ze komen doen. Ze leggen alles uit en de reuzen worden ineens woedend. De reuzen willen niet dat de robijn gestolen wordt. Ze willen hem voor zichzelf houden.  Remie geeft het al snel op, is droevig en heeft schrik dat hij nooit meer thuis geraakt. Maar Romelus probeert op de reuzen in te praten en hij sluit een deal. Als ze samen sterk genoeg zijn om de opdrachten te voltooien wil hij hen uitdagen in een gevecht en de winnaar krijgt de robijn.

Spel om de reus te verslaan

Tijdens een van de opdrachten komen ze erachter dat de reuzen schrik hebben van vuur.

Met het vuur wat ze gemaakt hebben verjagen ze de reuzen. Als de reuzen weg zijn beginnen de jongens al te feesten. Maar plots zien ze de wijze die de robijn vast heeft en er mee weg probeert te lopen. Ze kunnen hem nog net tegenhouden. Ze leggen uit waarvoor ze de robijn nodig hebben. Maar de oude wijze man is niet overtuigd want hij wilt de robijn in zijn tempel zetten. Remie en Romelus vragen zich zichzelf af met wat ze de oude wijze man kunnen overtuigen. Ze komen met het idee om de Chiro kreet te doen om hem te overtuigen.

Chiro kreet om de wijze te overtuigen

De wijze is onder de indruk en geeft de robijn zoals belooft aan de jongens. De jongens bedanken de leden voor al hun hulp. De jongens zijn heel erg blij maar ook droef tegelijkertijd. Ze nemen afscheid van elkaar en doen hun wensen.

Dag 9 in de ogen van de Webmasters

Liefste Chiro sympathisanten,

Voorbije dagen hebben wij (de webmasters), u voorzien van onze kampblog, vol met leuke tekstjes en foto’s van uw kleine kapoen. Morgen doen we dit weer voor een laatste keer dit kamp.

Reiziger Juan en magische reiskip Pohk hadden onze dag laten beginnen met een ochtenddturnen waarbij we een toer rond de wereld deden en zo verschillende culturen opsnoven. Na deze toure de monde gingen we ons wassen. Hierna moesten we door het slechte weer eens niet naar het podium gaan voor de openingsformatie maar wel naar de eettent. Na deze krappe maar leuke ervaring, verraste de keuken met hardgekookte eieren en lekker spek.

Na het ontbijt was het aan bubbel 3 om te vertrekken op hun Zweedse tocht doorheen de bossen in de buurt. In de tabel hier onder kan je de top 3 van iedere bubbel vinden. De jongste bubbel liep ook per twee (een Kabouter met een Speelclub).

 

1ste

2de

3de

Bubbel 1

Louis Galasso/

Jules Reynaert

Mathis Dekens/

Mathias Reynaert

Louis Vanmechelen/

Jussi Haraké

Bubbel 2

Lucas Maurissen

 

Robbe Froidmont

Maxime Menten

Bubbel 3

Wout Paenhuysen

 

Lars Reynders

Dries Clerix

 

Bij deze Zweedse verdiende de jongens punten die dan leidde naar de ingrediënten voor de cuarente tres, die Remie en Romelus nodig hadden voor hun tocht.

Toen Remie en Romelus bij de oude wijze langs kwamen en een slok cuarante tres uitgedeeld hadden, stuurde de oude wijze hun naar de grot waar de robijn te vinden is. Tijdens een van de opdrachten ontdekte de jongens dat de Romeinse Reuzen schrik hebben van vuur. Dus om de reuzen te verjagen hadden het oudste en jongste lid, op anderhalve meter afstand, gezamenlijk het groot kampvuur aangestoken.

Na een lekkere hotdog en even te chillen met de bubbel hadden we de Chiro kreet gedaan om zo de oude wijze te verjagen.

Nadat de oude wijze verjaagd was gingen de afdelingen nog even samen rond het vuur zitten en werden de aandenkens uitgedeeld aan de leden.

Om het moment dat we deze tekst aan het schrijven zijn de jongsten al gaan slapen en blijven we samen (maar toch apart) met de oudste bubbel nog even aan het genieten van het kampvuur.

Foto's van Dag 9