1

Dag 1

2

Dag 2

3

Dag 3

4

Dag 4

5

Dag 5

6

Dag 6

7

Dag 7

8

Dag 8

9

Dag 9

10

Dag 10

Dag 3

Dag 3: Het feest bij de Romeinse patriciërs (Keuzeactiviteit)

Dag 3: Het feest bij de Romeinse patriciërs (Keuzeactiviteit)

Terwijl ze naar de tempel wandelen komen ze aan bij het dorp en zien dat er een heel groot feest bezig is. Remie vraagt waarom hier zo een groot feest is. Romelus vertelt dat het 21 juli is, de nationale Romeinse feestdag ter ere van hun oude keizer Julius Caesar.

Hij vertelt dat de meeste mensen, namelijk de armen, dit niet vieren. Maar hij zegt dat de rijken wel feest vieren. Ook vertelt hij dat hij zelf nog nooit heeft kunnen meedoen met de patriciërs en dat hij dat wel graag een keer zou willen doen. Hij heeft gehoord dat de patriciërs verschillende leuke activiteiten voor zichzelf voorzien om dit te vieren.

Hij blijft een beetje door vertellen over wat er allemaal gedaan kan worden. Door al het lawaai is Remie niet echt meer mee met het verhaal van Romelus. Remie wordt boos op de patriciërs en roept dat ze moeten zwijgen. Hij vraagt of ze niet gewoon 1 per 1 kunnen praten en of ze ook mee mogen doen.

De eerste patriciër begint en zegt dat ze zeker mogen meedoen. Ze hebben het liefst dat iedereen meedoet. De patriciër legt uit wat zijn activiteit is. De eerste vier stellen zich ook even voor en  leggen uit wat zij gaan doen. De jongens zeggen dat het toch niet dat is wat ze echt zoeken. De vierde patriciër zegt dat dit nog maar de helft is van wat ze in petto hebben. Hij roept de volgende patriciërs.

Ze vragen aan de andere patriciërs wat ze aan het doen zijn. Alle patriciërs leggen kort hun spelen uit. De jongens zijn heel enthousiast en willen direct beginnen.

Keuzeactiviteit

Dag 3 in de ogen van de Aspi's

Dit vind ik van de Aspiranten ~ Tijgertje

A Atletisch gespierde groep
S Speels maar stoer
P Protjes zijn toegelaten
I Iedereen voor zich, maar toch tezamen

Dag baasje,

Hier ben ik tijgertje, je liefste knuffel. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin met mijn medebubbel-knuffels. Iedere Aspi heeft er eentje bij en slaapt hier iedere platte rust en nacht mee. Balu de beer is zelfs gisterennacht onder gekwijld geweest door een dromerige Aspi. Er is wel iets vreemd ... er verschijnt steeds een gekke roze knuffel die van hoofd tot hoofd de Aspi afdeling rondgaat. Ik heb er nu al drie fantastische dagen opzitten hier op het kamp in Grote-Brogel.

Ons avontuur begon aan de Beemdgalm waar we verzamelden en vertrokken met de fiets richting de nog onbekende kampweide. De fietstocht verliep gelukkig zonder accidenten (voor onze afdeling dan toch 😉). Eenmaal aangekomen op de kampweide kregen onze baasjes (de Aspi's) een eerste cadeautje. Dit cadeautje was een sierlijke hangstoel om op te hangen in het kampje achter de tent.
Na een frisse nacht werden onze mouche spieren opgewarmd door het ochtendturnen van twee van de beste werkmannen van de gemeente Grote-Brogel.

Van de Aspileiders mochten we helaas niet mee op activiteit! Dit had de reden dat onze baasjes gingen Airsoften. Vele blauwe plekken later verschenen ze terug met vele fantastische verhalen.

De vooravond werd ingevuld met een tactisch bosspel. Hierbij streden 3 ploegen tegen elkaar om het meeste ingrediënten te verzamelen en de andere teams te boycotten. Unaniem werd er besloten dat het oranje team gewonnen had.

Na nog een nacht dicht bij mijn baasje te hebben gelegen, galmde de ochtendtune door de speakers. Tijd om op te staan!

Na enkele lekkere boterhammen en een kop koffie was het weer tijd voor de eerste groepsactiviteit van de dag. Hierbij moesten de Aspi's hun beste kenmerken omvormen tot een spel in de hoop hun eigen opdracht als beste uit te voeren.

In de namiddag hadden wij en onze baasjes vrij de keuze onze namiddag activiteit in te plannen. Hierbij gingen enkele van onze baasjes hevig door de modder rijden tijdens een grote mountainbikerit. Ook gingen enkele Aspi's hevig transpireren in een zeer hete tentsauna. Als laatste was er de keuze om rustig te chillen bij een kampvuurtje.

Wij en onze baasjes sloten de fantastische 3 dagen gezellig af.

Tot gauw!

Foto's van Dag 3