1

Dag 1

2

Dag 2

3

Dag 3

4

Dag 4

5

Dag 5

6

Dag 6

7

Dag 7

8

Dag 8

9

Dag 9

10

Dag 10

Dag 7

Dag 7: Mysterieus moeras (PA)

De jongens komen terug aan bij de tempel en vragen meer uitleg aan de oude wijze man. De oude wijze man vraagt of ze dom zijn en wijst naar een kruis dat over de rivier op de kaart staat. Hij zegt ook dat het volgende stuk kaart daar zal liggen.

De jongens komen aan op de plaats waar het kruis staat maar ze zijn in de war. Ze verwachtten dat er een grote rivier zou zijn maar ze komen aan bij een moeras. Ze zoeken een beetje rond maar besluiten om naar de hut midden in het moeras te gaan.

Aangekomen bij de hut zien ze een man een beetje rondwandelen. Ze vragen hulp aan de man. Ze vertellen dat ze een kaart met een groot kruis hebben maar dat ze die plaats nergens kunnen vinden. De boer zegt dat de jongens op de juiste plaats zijn. Hij legt uit dat hier vroeger een rivier was maar dat deze overgelopen is. Ook vertelt hij dat hij vroeger een boer was en op de ondergelopen akkers zijn groenten verbouwde.

Na de uitleg van de boer vraagt hij wat de jongens kwamen doen want hij is dat ondertussen al vergeten. De jongens leggen uit dat ze opzoek zijn naar een stuk van de kaart maar dat ze de plaats niet vinden. De boer bekijkt de kaart en zegt dat hij een gelijkaardig stuk heeft. De boer gaat de kaart zoeken en laat hem zien aan de jongens.

Hij zegt dat ze het stuk krijgen op voorwaarde dat ze ervoor zorgen dat de rivier niet meer overstroomt. De jongens gaan in overleg. Ze beginnen verschillende plannen uit te denken, een dam, een aquaduct. Ze hebben hun plan uitgewerkt en merken dat ze te weinig materialen hebben om het aquaduct te bouwen. Ze vragen aan de boer of hij nog plaatsen weet waar de andere materialen te vinden zijn. Hij laat de jongens een kaart zien en de jongens vertrekken.

PA voor de materialen van het aquaduct

De boer is heel blij dat de jongens hem geholpen hebben. Hij bedankt de jongens en begint onmiddellijk op het veld te werken. De jongens kijken naar hem. Even later roept Romelus  naar de boer: “Waar is het stuk kaart dat gij beloofd hebt?” De boer gaat het stuk onmiddellijk halen en bedankt de jongens nogmaals.

Remie lacht Romelus uit omdat hij helemaal onder de modder zit. Romelus doet hetzelfde met Remie omdat hij ook helemaal onder de modder zit. Ze kijken naar zichzelf en zeggen dan tegen elkaar: ‘ik denk dat het beter is dat we ons even gaan opfrissen’.

 

Dag 7: Tocht door het donker. (Schemerspel)

Nadat de jongens opgefrist zijn zetten ze de wandeling verder. Ondertussen is het al wat donker geworden en gaan ze proberen te slapen.

Al snel ondervinden ze dat ze nog veel te veel energie hebben doordat ze 2 dagen hebben gerust. Ze proberen nog wat jumping jacks te doen om zo in slaap te kunnen vallen, maar niks lukt. Ze besluiten uiteindelijk om toch nog wat verder te wandelen want slapen zit er nog niet in.

Ze beginnen terug aan hun tocht. Plots schrikt Remie van een takje dat afbreekt. Romelus stelt hem gerust en ze gaan verder. Iets verder schrik Remie opnieuw en Romelus beseft dat het zo niet verder kan… Hij kan ook amper nog de kaart lezen.

Iets verder stoppen ze bij de gamma (Grieks symbool) om een lichtbron te kopen. Ze hebben niet veel geld en ze besluiten om ermee te gokken. Romelus legt immers uit dat oude Romeinse doe-het-zelf zaken zo werken. Zij waren de voorlopers van de casino’s die we vandaag kennen merkt Remie op.

Spel om geld te verzamelen

Na massa’s winst te hebben gemaakt, proberen ze als eerste fluostaafjes, maar dit gaat snel uit. Met een stroboscoop kunnen ze de kaart niet goed genoeg lezen door het geflikker. Vervolgens proberen ze een fakkel. Dit is gevaarlijk en hij dooft snel. Daarna proberen ze een spectaculaire vuurfontein, maar dat werd ook niets. Dan biedt de marktkramer een zaklamp aan, maar eentje zonder batterijen. Ook niets. Als laatste zijn er de vuurvliegjes. Die bezorgen hun licht tijdens de schemeravonden. Zo kunnen ze de kaart verder lezen tijdens hun tocht.

Dag 7 in de ogen van de Fotograaf en klusjesmannen

Dag beste bloglezers,

 

Wij (Joe Toe en Foto(e)) hebben heel wat taken te doen op een dag. 's Ochtends werden we wakker door het geluid van de ochtend tune. Nadat we opstonden hebben we eerst in de eettent wat krachten opgedaan met een ontbijtgranen ontbijtje zodat we alle 3 vlot konden beginnen aan ons takenlijstje.

Foto(e) spendeerde het grote deel van de voormiddag aan de voorbereiding van een "corona proof" groepsfoto. Terwijl Joe en Toe (de klusjesmannen) begonnen met de inkopen te doen voor de keuken. Ondertussen hebben de leden hun tent opgeruimd en mooi in orde gezet voor de bezoekdag die normaal gepland was.

Naar jaarlijkse traditie eten we op de bezoekdag ook frietjes wat ook dit jaar niet anders was. Na het eten was het nog platte rust voor de leden. Tijdens de platte rust namen gingen de klusjesmannen nog naar het containerpark.

Zoals elk jaar op de bezoekdag werd er een bezinning gedaan waar alle afdelingen een klein tekstje schreven en voorlazen en even een moment namen om tot rust te komen. Na dit rust moment was het voor de kerels en aspi's tijd om al te beginnen met het sprokkelen van hout voor het kampvuur.

Terwijl de kerels en aspi's ijverig aan het sprokkelen waren, begonnen de klusjesmannen met de eerste constructie te maken voor het kampvuur. De 2 jongste bubbels hebben een activiteit per afdeling gespeeld na de middag.

‘s Avonds hadden de 2 jongste bubbels een schemerspel, dit om Remi en Romelus verder te helpen zodat ze verder op tocht kunnen gaan. Ze moesten geld inzamelen zodat Remi en Romelus verschillende lichtbronnen konden testen. Maar opgepast met de belastingcontroleur!

Na het schemerspel was het tijd voor de dagelijkse vergadering om zowel de vorige dag te evalueren en de volgende te overlopen.

Ook hierna nog niet tijd om te gaan slapen, het was namelijk nog nachtspel voor de oudste bubbel!
een beetje regen kon de pret niet bederven!

 

Zo, dat was onze dag als Joe, Toe en Foto(e).

Foto's van Dag 7