1

Dag 1

2

Dag 2

3

Dag 3

4

Dag 4

5

Dag 5

6

Dag 6

7

Dag 7

8

Dag 8

9

Dag 9

10

Dag 10

Dag 9

Het meer van miserie (Klein bosspel)

De jongens lopen nu recht naar Wicca, de hoofdstad van het heksenkoninkrijk toe Onderweg komen ze een meer tegen. Het meer ziet er giftig, zwart en gevaarlijk uit.

Uit het niks horen ze wat gekwaak, zal wel gewoon een kikker zijn zeggen de jongens tegen elkaar. Een kikker komt op hen afgesprongen. Hij kwaakt één keer en begint hierna gewoon te praten.

“Hey jongens” zegt hij. De jongens schrikken zich een ongeluk. De kikker lacht “als ik jullie al doe schrikken, dan hebben jullie in fantasia toch al wat harder geschrokken hopelijk.”

De jongens vragen waarom de kikker kan praten, de kikker legt uit. “Ik ben Caspian. Ik was vroeger de prins van Fantasia, ik ging koning worden van dit land. Maar mijn stiefmoeder stak er een sokje voor. Toen mijn papa stierf nam ze zelf de macht en ze veranderde me in een kikker. Kut hé. Nu regeert die domme heks Strega over het land terwijl ik hier in een stinkend meer moet zitten voor eeuwig en altijd. Als kikker zal ik Fantasia nooit kunnen redden.”

De jongens vertellen dat ze die Heks van een Strega nog een lesje gaan leren. Ze kunnen alle hulp gebruiken.  We gaan de vloek breken, weet je hoe dat moet, waar we dat kunnen doen? De kikker weet hoe dat moet, maar hij heeft hulp nodig van groepen. Hij zal ook de kleur kroon dragen van de groep die wint.

 

Spel om vloek te breken

De vloek is gebroken, ineens staat er een kast van een vent voor hen, lekker sexy. “Ongeveer zoals Spons, die leider van Chiro Herk weet je wel” zeggen de jongens nog tegen elkaar.

De prins begint. “Ik prins Caspian zweer op Fantasia en mijn vader dat ik jullie ga helpen, ik heb hier en daar nog connecties. Ik ga een leger samenstellen. Bedankt helden, ik ga op pad.”

Als Caspian net om de hoek is wandelen de jongens naar achter. Ze zien niet dat de heks met een paar apen achter hen staat. De heks en de apen bespringen de jongens. Eindelijk roept de heks. Ik heb ze. Man God menslief wat een herrieschoppers. Nu kan ik rustig terug controle nemen over Fantasia. Met deze jongens voor eeuwig in mijn kerker ben ik niet meer te stoppen.

Ik ga de dwergen terug vastketenen, terug de feeën verplichten om mij vliegsap te geven, de reuzen zijn ook van mij want ik ken hun geheime ingang + ik heb de graaf zijn dochter en de trollen zijn dikke losers haha. En het beste van al, mijn domme stiefzoon is nog steeds een kikker. Ik heb gewonnen, haddig.

Caspian hoort de commotie en loopt terug het podium op. Hij vraagt aan de leden wat er net gebeurde.

 

 

 

Aankomst in Wicca en battle tegen de heks (Kampvuur)

De jongens zitten in een netelige situatie, we zien hen in een kooi zitten in Wicca. Ze worden wakker. Ze kijken rond hun. Een verlaten kerker, gaat dit het zijn voor de jongens? De dochter van de graaf zit ook in de cel. Er ligt ook een dooie guy in de cel.

Het reuzenmeisje kijkt lastig, en jullie gingen mij komen redden zegt ze lacherig. Nu zitten we hier voor eeuwig.

We zien de heks nog ronddansen, rond haar nek hangt de laatste edelsteen die de helden moeten bemachtigen.

Buiten de kasteelmuren is er echter iets gaande.

Buiten het kasteel zien we iets gebeuren. Het is prins Caspian met een paar oude bekenden. Het zijn Sven van Meliput, Magia van Nimfia, Salomon van het trollenrijk, De graaf van het reuzenrijk en Falkor de wijze.

Samen besluiten ze dat ze de helden moeten redden. Ze hebben al zoveel voor hun gedaan. Hoe zullen ze het rijk binnengeraken?

Prins Caspian smeedt een plan om binnen te geraken, de jongens te bevrijden en de heks voorgoed te verslaan.

 

Spellen om telkens verder te geraken.

Ze moeten eerst binnengeraken in het kasteel. Hier zullen ze moeten sluipen (Spel 1).

Hierna zoeken ze rookbommen om hun weg makkelijker te maken (spel 2) ,

Ze komen op weg naar de kerker ook de hofnar tegen, deze laat hun enkel door als ze een mooi lied zingen (liedje).

Ze laten een bel afgaan zodat de apen denken dat er van plaats gewisseld moet worden (Spel 3). Ze gebruiken de verwarring om de vrienden te bevrijden. Er loopt iets mis en moeten ze de aap overmeesteren (Spel 4). Door het lawaai komen meerdere apen kijken, door het handig gebruik van de rookbom verdwijnen de helden als sneeuw voor de zon.

Het enigste dat hen nu nog rest is de heks.

 

Spel of laatste gevecht.

 

De heks is gemold, het enigste wat overblijft is de edelsteen die ze rond haar nek had.

 De jongens nemen hun afscheid. De ene jongen wil in Fantasia blijven. Hij vraagt de reuzendochter om met hem te trouwen, de reuzendochter zegt ieuw nee bah. De jongen zegt “niet erg hoor, ik vond u toch vettig. Boom”  Ik wil graag in Fantasia blijven en van Falkor de wijze les krijgen.

De jongens zeggen dat ze elkaar gaan missen, betekent dit nu dat ze elkaar nooit meet gaan zien? “Nee goed gek zegt Falkor, we hebben de stenen nu toch, Je kan elk weekend op bezoek gaan. Neem je ouders zeker eens mee, dan kunnen ze ons prachtig land zien.”

De jongens geven elkaar nog een knuffel. Ze nemen afscheid en de ene jongen spring door het portaal.

Dag 9 in de ogen van de Webmasters

Webmasters worden soms misschien wat raar bekeken, waarom zou iemand dit in godsnaam ooit willen doen? Dit jaar hebben Aaron en Michiel de rol van webmaster op zich genomen. Om de volgende jaren nog steeds te kunnen genieten van de blog zullen er uiteindelijk nieuwe webmasters nodig zijn. Daarom een paar redenen waarom jij zeker webmaster zou moeten worden.

  • Een reden om als eerste de foto’s van de blog te kunnen bezichtigen
  • Een reden om lekker laat op te kunnen blijven met je beste makkers
  • Een reden om andere leiders extra aan hun vet te kunnen zitten wanneer je hun tekstje nodig hebt
  • Een reden om je computer mee te kunnen nemen op kamp
  • Een reden om een andere taak minder te moeten opnemen

 

Je kan hier onder ook ons jaarlijks fotootje aan het kampvuur vinden 😉

Groetjes en tot volgend jaar!!
Aar en Mich

Foto's van Dag 91

Dag 1

2

Dag 2

3

Dag 3

4

Dag 4

5

Dag 5

6

Dag 6

7

Dag 7

8

Dag 8

9

Dag 9

10

Dag 10