1

Dag 1

2

Dag 2

3

Dag 3

4

Dag 4

5

Dag 5

6

Dag 6

7

Dag 7

8

Dag 8

9

Dag 9

10

Dag 10

Dag 3

Doorsteek in de woestijn (Dagtocht)

Na hun overwinning in Meliput moeten de jongens hun tocht verderzetten, maar wat er nu op hun pad komt te liggen is toch een hele beproeving. Ze moeten een heuse woestijn trotseren.

Met toch wat tegenzin beginnen ze aan deze zware beproeving. En potvolkoffie valt die tegen.

Ze komen aan bij de rand van de woestijn. Hier komen ze een oude gids tegen. Hij ziet er heel verward uit. De gids wilt graag de woestijn nog eens doorkruisen, net zoals in zijn jonge jaren maar door de ouderdom kan hij zijn kaarten en geschriften van vroeger niet meer lezen. Hij overhandigt de kaarten aan de jongens en samen vertrekken ze op pad doorheen de woestijn. De gids waarschuwt de jongens wel voor de vele gevaren. Zo zitten er gevaarlijke zandwormen.

Gelukkig bevinden er zich in de woestijn ook vriendelijke zandmannen die hen onderweg kunnen helpen en waarbij ze water kunnen verdienen, want zonder voldoende water geraak je niet door de woestijn.

 

TOCHT DOOR DE WOESTIJN

Ze geraken heelhuids door de woestijn, ze kunnen vanaf hier de hoofdstad van het feeënrijk al zien. Ze zeggen doei tegen de gids. De gids zegt dat hij nu terug andere kan gidsen door de woestijn.  Enthousiast zetten ze hun tocht verder.

Dag 3 in de ogen van de Aspi's

Dag Mama, Papa, vrienden, eventuele vriendinnetjes, knappe zussen en kennissen

Bij deze dit briefje om te laten weten hoe het gaat op kamp. Vandaag hebben we onze dag gestart met spelletjes in onze slaapzak. Vervolgens hebben we genoten van een heel lekker ontbijt: SPEK en EI. Dit stevig ontbijt was zeker nodig want er stond een pittige dagtocht op ons te wachten. Deze dagtocht was een uitdaging omdat wij als oudste verantwoordelijk moesten zijn. Bijkomend moesten wij van post tot post wandelen aan de hand van verschillende tochttechnieken. Deze moeilijk leesbare kaarten zorgden ervoor dat enkele groepen volledig verloren liepen maar uiteindelijk raakten alle groepen veilig op de kampweide. Tot slot hebben wij de dag afgesloten met enkele balsporten zoals volleybal, voetbal en voetvolley. Sinds het begin van kamp hebben we een metamorfose ondergaan, sommige zijn gekortwiekt maar geen nood… langs binnen zijn ze nog steeds even knap.
Zo hebben wij als aspi’s een eigen kapperszaak, met groot succes, tevreden klanten en veel jaloerse blikken van andere afdelingen.
Net zoals andere jaren ontfermen wij ons over de kleinsten in de vorm van waspeters. Het is fijn om nieuwe vriendjes te maken. We gaan samen naar de beek, we schrobben samen alle modder van ons af en voetballen samen.
Ook leerden enkele van ons al hoe we een vies broekje moeten vervangen… al zeggen we niet of het van een Aspi of een kabouter kwam.

Graag geven we jullie nog enkele wijze woorden mee:
A - Atletisch gespierde groep
S - Speels, maar stoer
P - Protjes laten is toegelaten
I - Iedereen voor zich, maar toch tezamen

Tot zondag!
Groetjes,
Jullie kapoenen

Foto's van Dag 31

Dag 1

2

Dag 2

3

Dag 3

4

Dag 4

5

Dag 5

6

Dag 6

7

Dag 7

8

Dag 8

9

Dag 9

10

Dag 10