1

Dag 1

2

Dag 2

3

Dag 3

4

Dag 4

5

Dag 5

6

Dag 6

7

Dag 7

8

Dag 8

9

Dag 9

10

Dag 10

Dag 8

Valkenrots, de hoofdstad van de reuzen (Schemerspel)

Het reuzenmeisje en de jongens komen aan in de hoofdstad. Ze worden onmiddellijk tegengehouden door de wachters. De graaf komt kijken wat de commotie in zijn stad allemaal is.

De jongens stellen zich voor, we zijn op pad om terug naar huis te kunnen keren. We zouden de edelsteen die hier is nodig hebben om terug naar huis te geraken. De graaf lacht “hohohohohohohohoho” “Deze edelsteen” *de graaf laat de diamant zien*

Jullie krijgen enkel deze steen als jullie kunnen laten zien dat jullie deze waard zijn. We zijn namelijk reuzen, en we zijn super sterks. We zijn het enige koninkrijk dat de heks kan tegenhouden, dat kreng heeft nog nooit een voet binnen gezet in onze hoofdstad.” Zo vertelt de graaf. Kunnen ze de reuzenchallenges van de Graaf aan?

 

Spel om te laten zien dat de jongens kunnen doen wat reuzen kunnen.

De jongens krijgen de diamant en ze zijn blij maar, in het vorige toneel stukje zagen we dat er apen van de heks de helden gevolgd waren. De heks verschijnt nu in de hoofdstad. Ze roept dat alle reuzen dom zijn. “Ik heb jullie geheime ingang gevonden, nu zijn jullie niet meer veilig. De heks lacht en de apen nemen de dochter van de graaf mee. Ze ontvoeren haar.

De graaf smeekt de jongens om te helpen, kunnen jullie mijn dochter terug halen? De jongens doen dit!

Dag 8 in de ogen van de Kerels

Voor ons begon zoals een andere kampdag, om 7u30 stonden de leiders aan onze tent. Het werd ons wel rap duidelijk dat er toch andere leiders paraat stonden  bij de andere afdelingen: het was namelijk aspileiding, de aspi’s namen in de voormiddag de taken over van de leiders van de 4 jongste afdelingen.

Na een intens ochtend turnen was het tijd om even alles uit te zweten en een ontspannende voormiddag te beleven in de sauna. Gevolgd door een heerlijke frisse douche. Na deze ontspanning en het lekkere eten waren we klaar voor de namiddag. Onze leiders brachten ons geblinddoekt naar de auto en zo vertrokken we onwetend op pad. Na een hobbelige rit en een heuse (geblinddoekte) zangstonde kwamen we aan in een mooie wei. Hier speelden we een aantal spelletjes en aten we ons 4-uurtje.

Hierna gingen we op zoek naar de kampwei, maar eerst passeerden we langs de lokale bezienswaardigheid: de beverdam. Nadat Clé vertelde hoe hij een bever gevangen had gingen we de dam verder verkennen. Na een paar natte voetjes gingen we terug op pad.

Na een lekker bordje spaghetti gingen we naar het podium voor een stukje van het kampthema. We zagen hoe Edgar en Peter binnen geraakten in Valkenrots en hoe ze zichzelf moesten bewijzen om de edelsteen van de graaf te krijgen. Terwijl de jongsten de graaf hielpen, speelden wij nog een stevig potje voetbal tegen de aspi’s. De eindstand was niet in ons voordeel, maar het plezier was zeker aanwezig.

Voor we gingen slapen kwamen we nog even tot rust aan het vuurtje. Hier werd ook de kapperszaak nog eventjes geopend. Zo werden Rien, Maxime en Witte (op hun verzoek) onder handen genomen door Mabel.

Na een goed gevulde dag gingen wij ons bedje in. We hebben ons goed geamuseerd en zijn klaar voor de laatste kampdagen!

Foto's van Dag 81

Dag 1

2

Dag 2

3

Dag 3

4

Dag 4

5

Dag 5

6

Dag 6

7

Dag 7

8

Dag 8

9

Dag 9

10

Dag 10