1

Dag 1

2

Dag 2

3

Dag 3

4

Dag 4

5

Dag 5

6

Dag 6

7

Dag 7

8

Dag 8

9

Dag 9

10

Dag 10

Dag 4

Aankomst in Nimfia, koninkrijk van de feeën (Groot bosspel)

Van ver zien de broers al de grote boom in het feeën rijk. Rond deze boom is de hoofdstad van de feeën gebouwd. Als ze Nimfia naderen ontwijken ze nog een paar van de vliegende apen van de heks. Deze hebben een kar met zich mee, ze dragen hier veel flessen op. Ze vragen zich eigenlijk af hoedat het komt dat deze apen kunnen vliegen, en ze vragen zich af wat de apen bij hadden.

Als ze bij de stad aankomen vragen ze de weg naar de baas. Een fee zegt dat ze Magia de feeënkoningin moeten zoeken. De feeënkoningin woont in het grote paleis. De jongens willen het paleis betreden. Ze merken dat een deel apen de ingang beschermen. Zo makkelijk zal de opdracht niet zijn.

Spel om dit paleis binnen te geraken

Hier praten ze met de koningin, van deze krijgen ze te horen dat de heks hun dorp gerust laat omdat de feeën het sap van de boom aan de heks geven. Dit sap zorgt ervoor dat je even kan vliegen. Dit gebruiken de apen van de heks.

Om het leger van de heks een klap toe te dienen moeten ze een stop zetten aan het leveren van het sap. De koningin twijfelt, wat als de heks wraak neemt. De jongens zeggen dat ze de dwergen in Meliput ook geholpen hebben.

De koningin stemt toe, ze gaan ervoor zorgen dat het sap niet meer naar de heks toe gaat. In de stad staan grote karren van de heks, deze gebruiken de apen om het sap naar Wicca te brengen, de hoofdstad van het heksenrijk. Als ze deze karren kapot maken. Komt het sap nooit aan in Wicca. Ze kopen materiaal bij een handelaar om het transport kapot te maken.

Spel om de transport van het sap te boycotten.

Het transport van het sap is kapot, en de apen zetten het op een vluchten. De feeënkoningin is gelukkig. Ze geeft de derde magische edelsteen aan de jongens. Het is een magische blauwe saffier.

Dag 4 in de ogen van de Klussen en foto

Het leven is voor de vroege vogels. Het is 7u kamptijd. We zitten samen met de leiders en enkele leden van Kampcooking.com te genieten van een goeie tas koffie.
De leden slapen nog, maar binnen een half uurtje worden ze gewekt.

We zitten nog gezellig te keuvelen over het weer en de dag die eraan komt. Plots klinkt er “OPSTAAN!” door de boxen gevolgd door een hevig stukje techno. De dag verantwoordelijke heeft de ochtendtune opgezet. Terwijl Joe en Toe zich een nieuwe tas koffie/cola nemen en hun takenlijst van de dag overlopen, begeeft Fotoe zich naar de ledententen. Kleine oogjes doemen op uit de steeds meer muf ruikende tenten.

De dag gaat nu echt van start. Er is wel iets anders. De leiders zijn niet hun normale leiders. Het is leiderswissel. De verwarring is groot, mede omdat de leden nog niet wakker zijn. Maar dat verandert snel. De leiders beginnen met energie te pompen in de leden, door ze te trakteren op een actieve ochtend turnen. De oogjes worden groter. Iedereen is nu echt wakker.

Na een goede wasbeurt en openingsformatie staat er een leuk ontbijt met ontbijtgranen klaar.

Ondertussen zijn Joe en Toe vertrokken op hun winkel ronde. Er moeten veel verse groenten en fruit gekocht worden, ook de drank voor de bezoekdag moest nog besteld worden bij de plaatselijke brouwer. De Groenten die de keuken nodig had voor hun heerlijke BBQ voor vanavond bleken niet zo simpel te vinden en zorgden ervoor dat Joe en Toe 5 supermarkten moesten afschuimen voordat ze de volledige bestelling bij elkaar hadden.

Tijdens de leiderswissel doet Foto zijn best om alle afdelingen te fotograferen. Al was het moeilijk om iedereen te vinden. De aspi’s zaten gezellig aan een visvijver en beekje met water te spelen terwijl de kerels op de weide een combinatie van weerwolfje en opdrachten aan het uitvoeren waren. De kabouters probeerden nog betere vrienden te worden als dat ze al waren en de speelclub is in de buurt een kleine tocht met spelletjes gaan doen.
De rakkers waren dan weer bezig met een zeer actieve P.A. op het nabijgelegen motocross terrein terwijl de toppers een tochtje maakten naar de beverdam.

Ze leefden zich goed uit in de voormiddag en zo kwam de leidingswissel op zijn einde. Iedereen had zich rot geamuseerd.

Zo zijn we al snel ‘s middags. Een hemelse klassieker biedt zich aan op het kampmenu. Aspergesoep, hespenspek, wortelstoemp en als dessert een ijsje. Weer een straffe maaltijd door een straffe kampcooking.com. Er bleef dan ook weinig over.

Buikjes gevuld en nu platte rust. Maar niet voor iedereen.
De leiders vliegen volle bak in de opbouw van het groot bosspel. Inclusief een hoogte parcours.

Even later kwam de platte rust tot zijn einde en werden de leden tot het podium geroepen.
Na een kort toneeltje vertrokken ze naar het nabijgelegen speelbos. Daar hadden de leiders een serieus groot bosspel in elkaar gestoken.
Het spel bestond uit 2 delen. Het eerste deel van het bosspel bestond uit enkele cirkels met daarin opdrachten en tikkers. De leden moesten eerst over een hoogte parcour klauteren. Daarna mochten ze dit doolhof van cirkels in. Als ze tot in het midden van de cirkel geraakte konden ze materialen aan de aspi’s bezorgen, die op hun beurt ermee een ladder konden sjorren.
De leden slaagde erin om alle materialen tijdig tot bij de aspi’s te krijgen en de ladder werd een realiteit.

Op het einde van het eerste deel bracht de keuken ons een grote lading boterhammen met choco. Eens opgesmuld was het tijd voor deel 2.

In deel 2 werden de leden in 4 groepen verdeeld. Ze mochten tegen elkaar strijden om als beste hun kar te vernielen.
Dit konden ze doen door verspreid enkele opdrachten op te lossen. Als ze slaagden, mochten ze in de winkel voorwerpen kopen om hun wagen te vernielen. Zoals waterballonnen, pingpongballen, sponsen enz. De winkel werd echter bewaakt door, je raad het, tikkers.
Als deze je tikte was je alles kwijt.
Team blauw had op het einde hun wagen het beste kunnen vernielen. Maar de opdracht was voor alle teams geslaagd.

Na 4 uur lang spelen in het bos, is het spel ten einde. De inspanningen die de leden hebben genomen heeft zijn tol geëist. Ondanks een boterham met choco als 4-uur beginnen de leden toch terug honger te krijgen.

We komen terug op de weide en daar komt de geur van vuurkruiden ons al tegemoet. “Buren jaloers maken” noemt men dat. Achter de eettent staan 4 bierbuiken te chambreren voor de hete kolen. De keuken is gestart met het bakken van vlees voor een heuse BBQ. Het is er warm, maar maak je geen zorgen over hen, ze zorgen wel dat ze voldoende gehydrateerd blijven.

Van worsten tot souvlaki’s en kippenbouten. Dankzij een sterk staaltje bakkunsten is het allemaal in een mum van tijd klaar. En even snel als het klaar is, hebben de leden het al op. Weer een heerlijke maaltijd achter de kiezen.

Joe en Toe hun takenlijst was ondertussen nog niet afgerond geraakt. De hele namiddag hebben ze nog rondgereden. Na de Zweedse waren er namelijk nog enkele fietsen die hersteld moesten worden. Toen Joe en Toe hun boodschappen gedaan hadden voor de keuken besloten ze deze fietsen te herstellen. Maar voor een overgetrapte ketting hadden ze echter niet het juiste materiaal. Dus besloten Joe en Toe om met deze fiets naar de fietsenmaker te gaan. Nadat ze terugkwamen was het tijd om de post te sorteren en uit te delen aan de leden.

De afdelingen ronden de dag af met een kleine activiteit. Om 22u kamptijd liggen ze allen in hun bed.

Samen met de leiders sluiten we aan bij de leiderskring (LK) om de dag te evalueren en de volgende dag door te spreken.

De LK was van korte duur en we settelen ons in de keukentent om samen met de leiders en de leden van Kampcooking nog wat gezellig samen te zijn.

1 voor 1 gaat iedereen stilletjes zijn bed in. Moe maar voldaan van een weer geslaagde kampdag. Tot morgen!

Vergeet ook zeker onze vrienden Kampcooking.com niet te volgen op:
Facebook: https://www.facebook.com/Kampcookingcom-1436414466658274/
Instagram: https://instagram.com/kampcooking_chiroherk?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Foto's van Dag 4

1

Dag 1

2

Dag 2

3

Dag 3

4

Dag 4

5

Dag 5

6

Dag 6

7

Dag 7

8

Dag 8

9

Dag 9

10

Dag 10