1

Dag 1

2

Dag 2

3

Dag 3

4

Dag 4

5

Dag 5

6

Dag 6

7

Dag 7

8

Dag 8

9

Dag 9

10

Dag 10

Dag 9

De graftombe: Iets nieuws (dag 9 namiddag)

Binnen in de graftombe zien Jaco en Stick een heleboel standbeelden staan. Er staan er wel honderden, allemaal terracotta beelden. Plots schrikt Jako, er staat een man achter hem. De man blijkt een Japanse priester te zijn. De priester vraagt aan Jaco en Stick wat zij in zijn graftombe te zoeken hebben. Jaco vertelt zijn verhaal aan de geestelijke. Hij legt uit dat hij met de legendarische demonenstick van de graftombe Aku wilt verslaan. Na zijn uitleg ziet Jaco de demonenstick achter hem opblinken. Jaco vraagt of hij het zwaard mag lenen. Hierop wilt de priester wel een deal sluiten met Jaco en Stick. Hij begint te vertellen dat hij zich eenzaam voelt omdat de laatste jaren niemand zijn graftombe meer is komen bezoeken. Zelf wijt hij dit aan de hoge trappen naar de graftombe en de slechte conditie van onder andere de Hunnen. Maar ook het dichtbegroeid bos rond de graftombe zorgt ervoor dat er bijna geen volk meer komt. De geestelijke vreest dat men de graftombe niet meer weet liggen en deze vergeten is. Wanneer Jaco en Stick ervoor kunnen zorgen dat ze terug mensen naar de graftombe kunnen lokken, is hij bereid om het zwaard aan Jaco te geven.

Stick heeft een paar slimme ideeën. Hij zal luide muziek voorzien om zo de mensen naar de tombe te lokken, zodat de priester niet meer eenzaam is. Dat vindt de Japanse priester een top idee maar hij wordt plots zenuwachtig. Hij bedenkt zich net dat zijn graftombe nog niet klaar is om gasten te ontvangen. Ook hierbij zal Chiro Herk moeten helpen om hapjes en drankjes te voorzien.

 

Wanneer de priester Jaco het zeer groot en episch samurai zwaard overhandigt, krijgt Jaco de kracht en moed om Aku te gaan verslaan. Het wapen is speciaal ontworpen om elke slechte krijger of demon te vernietigen. Jaco, Stick en de priester bedanken elkaar met een…..  vuistje.

 

 

De strijd om de duistere toren: Kampvuur deel 1 en 2 (dag 9 avond)

Wanneer Jaco en Stick de laatste heuvel opgaan, zien ze de duistere toren van Aku.

Bovenop de toren is de vader van Jaco vastgebonden aan een martelpaal. Ze leggen zich

naast elkaar in het hoge gras en ze bespioneren de toren. Jaco en Stick vragen zich af hoe ze de toren binnen kunnen geraken om de papa van Jaco te bevrijden. Aku lijkt echter nergens te bespeuren. Op een bepaald moment ziet Jaco een brug die naar de toren leidt, de brug wordt bewaakt door twee wachters. Op de brug wandelen er verschillende dwergen en demonen de toren binnen en buiten. Jaco en Stick moeten een list bedenken om hier voorbij te geraken. Na een tijdje krijgt Stick het idee om zich te vermommen als dwerg. Maar ze zijn de wanhoop nabij hoe ze dit gaan doen…. Dan komt er uit het niets een Noedelman tevoorschijn die hen wel wilt helpen om Aku te verslaan. De Noedelman genaamd Aiki kan ervoor zorgen dat Jaco en Stick aan de hand van een magische tasty bowl eventjes zo klein als de dwergen worden, hierdoor zouden ze niet opvallen. De Noedelman heeft echter wat hulp nodig bij het maken en opwarmen van de noedels, misschien kunnen de leden helpen?

 

De noedels lijken te werken, Jaco en Stick moeten echter nog onopgemerkt tot aan de brug

 

komen. Ze moeten iets vinden om de wachters af te leiden, ze kijken rond zich en zien daar

enkele lieftallige leden zitten, wie weet kunnen deze wel helpen.

 

De wachters letten ondertussen totaal niet meer op, dit is het moment voor Jaco en Stick

 

om zich naar de brug te begeven. Ze zijn het echter niet gewoon om zo klein te zijn en

hebben dus de nodige moeite met alle obstakels. Misschien zijn er van die kleine leden in de

buurt die één voor één het goede voorbeeld kunnen geven.

 

Na veel moeite is het hun gelukt om op de brug te geraken en zich onder de dwergen en

demonen te mengen. Ze wandelen richting de wachters die ondertussen weer gefocust hun

job doen. Een van de wachters herkent hen niet en spreekt Jaco aan “Waar gaat de reis

naartoe?!” vraagt hij. Jaco doet zijn uiterste best om zijn zenuwen onder controle te houden

en antwoordt “Naar Aku!”. De wachter schrikt, wilt zijn werk natuurlijk niet kwijt en hoopt

stiekem goede punten te scoren daarom antwoordt hij: “Oké doe hem de groeten” en laat Jaco en Stick maar snel hun reis vervolgen. Opgelucht haasten Jaco en Stick zich de toren in. Ze rennen de trappen op naar het dak van de toren, eenmaal boven zien ze de opluchting in de ogen van Jaco zijn vader. Ze willen hem bevrijden maar dit blijkt moeilijker dan gedacht, ze hebben hulp nodig van de leden. De speelclubbers schieten hun direct te hulp.

 

Uiteindelijk lukt het hen om de knoop te ontwarren, dit zorgt voor euforie bij onze strijders.

De vader van Jaco bedankt hun met heel zijn hart, maar waar is Aku nu?! Jaco krijgt het idee om de toren in brand te steken, daar kan Aku toch niet naast kijken! Jaco en Stick kunnen echter geen vuur maken, misschien kunnen enkele van onze leden dat wel?

 

Nu ze vuur hebben, moeten ze enkel nog de toren in brand steken, dit is een gevaarlijke

karwei. Bovendien krijgen Jaco en Stick ruzie over wie de toren in brand mag steken. Na een lange en hevige discussie komt de vader van Jaco tussenbeide en stelt hij voor om samen de toren in brand te steken. Met twee een fakkel vasthouden is niet handig, daarom willen ze een constructie bouwen waardoor ze op anderhalve meter van elkaar en op veilige afstand van de toren, de toren in brand kunnen steken. Ze zien in het publiek enkele slimme kerels zitten, deze kunnen hierbij zeker helpen.

 

En ja hoor, eenmaal de toren in lichterlaaie staat, horen ze uit het duister een

angstaanjagende lach komen. “MWAHAHAHAHA…!!” Aku duikt op en de 3 helden

trekken hun zwaarden. “Willen jullie eens van mijn toren afblijven, stelletje pyromanen!!”

schreeuwt Aku. Even merken ze de angst in Aku zijn ogen op wanneer deze het demonenzwaard ziet.

 

Maar al vlug barst de strijd los tussen Aku en de 3 krijgers. De 3 krijgers hebben het moeilijk

en roepen nog een laatste keer de hulp in van Chiro Herk. Hoofdleider Stijn komt op het

podium en doet samen met alle leden, leiders, keukenploeg,… de CHIRO-kreet. En met

effect! Met 3 slagen als 1 slag laten de 3 Aku van de toren vliegen en deze stort ter aarde

neer. Trots steken onze helden hun zwaarden de lucht in.

 

Vervolgens wenst hoofdleider Stijn hen het beste en als dank ontvangt hij van hun een

cadeau voor elk lid.

EINDE

Dag 9 in de ogen van de Webmasters

Zo, dit was het dan. De blog zit er op. Natuurlijk kwam deze er niet elke dag vanzelf op en zat er een team van twee gedreven webmasters achter de online activiteiten van Chiro Herk. Na de LK (leiderskring) kregen we de tekstjes van de afdelingen, klus en foto of van de keuken. Deze maakten we dan klaar om online te plaatsen. Iedere dag  om 4u in de ochtend werd de blog geopend, vanaf dit moment kon u de blog lezen en het (al dan niet lieve) gezichtje van uw zoon zoeken tussen de foto’s die we bij de blog zetten.  Het is dan ook een hele eer dat we bij deze de laatste blog van het kamp mogen schrijven en bij deze een welgemeende vaarwel te zeggen namens de hele chirogroep. Hopelijk is iedereen weer blij met de thuiskomst van de kleine spruit, hebben jullie genoten van de foto’s en hebben jullie ons kamp toch wat kunnen meevolgen door de blog.

 

Allee, haddig he

Foto's van Dag 9

1

Dag 1

2

Dag 2

3

Dag 3

4

Dag 4

5

Dag 5

6

Dag 6

7

Dag 7

8

Dag 8

9

Dag 9

10

Dag 10