1

Dag 1

2

Dag 2

3

Dag 3

4

Dag 4

5

Dag 5

6

Dag 6

7

Dag 7

8

Dag 8

9

Dag 9

10

Dag 10

Dag 4

Ontsnapping uit het klooster: Groot bosspel deel 1 (dag 4 voormiddag tot vooravond)

 

Na het verloren gevecht wandelen Jaco en Stick er triest bij. Ze zijn hun zwaarden kwijt. Ze praten met elkaar over wat ze nu van plan zijn. Jaco zegt dat het hopeloos is, ze kunnen Aku nooit verslaan. Stick probeert Jaco op te beuren. Jaco zegt dat je de hoop nooit mag opgeven. Stick zegt dat ze een goede nachtrust nodig hebben. Ze zien in de verte een poort en besluiten aan te kloppen. Ze wachten zo lang dat ze in slaap vallen.

 

Jaco en Stick worden gevonden aan de poort van het klooster. In dit klooster wonen de boeddhistische monniken. Deze ontvangen Jaco en Stick met open armen en stellen zichzelf voor. “Wij zijn de monniken: Michiel, Camiel, Emiel, Debiel.” Om te vieren dat Jaco en Stick bij hen zijn, wordt er een groot feest gegeven met een all you can eat buffet. Natuurlijk hoort er bij een feest ook: drank, muziek en feestspullen. Dit zullen ze allemaal samen eerst moeten voorzien. Monnikkok Aytwan gaat alvast naar de keuken om een lekkere maaltijd te bereiden.

 

Jaco en Stick hebben zoveel gegeten dat ze niet meer kunnen. De monniken zeggen dat ze nog wat moeten eten. Het zou zonde zijn als je je buikje niet volledig vol hebt gegeten. Jaco vraagt aan de monniken waarom zij nog niets gegeten hebben. De monniken zeggen dat ze liever iets anders eten.

De hoofdmonnik doet nog een laatste toost, Jaco en Stick doen mee. De hoofdmonnik drinkt niet mee van de wijn. Jaco en Stick vallen bewusteloos op de grond. De wijn is vergiftigd door de monniken. Enkele monniken dragen de jongens weg.

 

De monniken spreken nog tegen elkaar. Die jongens zien er lekker uit. Dat gaat zeker smaken. “Sluit ze maar op in een cel en dan kunnen we ze morgen opeten. MWAHAHAHAHAh”

Dag 4 in de ogen van de Klussen en foto

De dag was weer zeer bewogen voor de Klussen. Ze hadden heel wat werk voor de boeg. Bij het opstaan stond er weer een grote boodschappenlijst op het nieuwe white board van de keuken.

Een tripje naar de Colruyt drong zich op. Na heel wat zoekwerk hadden ze hun 2 karren weer goed gevuld. Eens terug op de kampweide, stond er weer een nieuw lijstje op het white board. De keuken had namelijk niet genoeg houtskoolbrikketten voor de BBQ ’s avonds. Dus konden ze weer terug naar de Colruyt rijden.

In de tussentijd was Foto bezig met het in beeld brengen van de creatieve PA’s*.

’s Namiddags, mits enige vertraging, ging het eerste bosspel van start. Foto had weer zijn handen vol om iedereen en alles mooi in de picture te krijgen. Na het einde van dit spel stond zijn fototoestel weer roodgloeiend. Dit belooft voor later.

In de tussentijd zijn de Klussen een tocht aan het uitstippelen geweest. Dit voor een later moment tijdens het kamp.
Het was weer een bewogen ritje door de Oudbergse landduinen.

Na een weer smakelijke BBQ hebben ze hun even wat rusttijd toegekend. Ze wisten namelijk dat het leukste van de dag er weer stond aan te komen. Namelijk de LK**.

Op het late uurtje van 1u ’s nachts was de LK op zijn einde. Nu kunnen ze eindelijk hun bedje in.

Tot morgen.

*PA’s=Activiteit per afdeling

**LK=Leiderskring (vergadering)

 

Foto's van Dag 41

Dag 1

2

Dag 2

3

Dag 3

4

Dag 4

5

Dag 5

6

Dag 6

7

Dag 7

8

Dag 8

9

Dag 9

10

Dag 10