1

Dag 1

2

Dag 2

3

Dag 3

4

Dag 4

5

Dag 5

6

Dag 6

7

Dag 7

8

Dag 8

9

Dag 9

10

Dag 10

Dag 3

Zachte stemmen en oordoppen: Keuzeactiviteit (dag 3 vooravond)

 

Stick legt uit dat ze eerst door het moeras moeten. In dit moeras wonen zeemeerminnen die je laten verdwalen. Ze proberen je te verleiden met hun zachte stemmen.

 

De boot van Stick ligt hier aangemeerd aan de oever. Met de boot geraken ze makkelijk aan de overkant. Alleen moeten ze een manier vinden om het gezang van de zeemeerminnen niet te horen.(Dom gezang van een paar leiders achter het podium). Jaco en Stick beginnen te varen op het moeras. Maar moeten al snel terug varen omdat ze het gezang niet kunnen aanhoren.

 

Terug aan land gekomen staan een paar mannen hen op te wachten. Deze mannen vertellen dat ze de ‘M en M’ zijn. Deze Multifunctionele Moerasvaarders hebben dan ook als ervaren mannen altijd oordopjes bij zich, voor tijdens het varen. Jaco en Stick krijgen oordoppen als ze laten zien dat ze plezante mannen zijn en alles aan kunnen.

 

Met de dopjes in hun oren lukt het hen om voorbij de zeemeerminnen te varen. Stick en Jaco maken nog een mopje over de zeemeerminnen.

Het gevecht tegen Aku: Schemerspel (Dag 3 avond)

 

De twee komen bij Aku aan, zwaard in de hand treden ze zijn schuilplaats binnen. Aku staat echter te wachten en begroet hen in zijn schuilplaats.
Aku stuurt Jhonny dwergen op de jongens af. Deze kruipen uit de grond en zijn helemaal zwart. Ze zien er heel eng uit. De dwergen omsingelen Jaco en Stick.

 

De dwergen vechten echter niet. Het zou natuurlijk niet eerlijk zijn, zegt één van de dwergen. De dwergen spelen liever spelletjes tot de dood.

 

Jaco en Stick spelen nog een laatste spelletje tegen de dwergen. Jaco en Stick winnen! Ze gaan nu naar Aku en zien hem al snel staan.  Ze maken zich klaar om te vechten. De drie vechten even, de jongens vechten met hun zwaarden en Aku vecht met zijn spreuken.

 

Met een spotlach vraagt Aku tijdens het gevecht of Jaco de zoon is van zijn gevangene. Aku belooft dat hij Jaco en Stick ook zal opsluiten voor eeuwig.

 

Aku schiet een grote vuurbal op de jongens. Ze proberen dit met hun zwaard tegen te houden maar de vuurbal is zo heet dat hun zwaarden stuk gaan. Aku blaast hen hierna omver en de jongens zetten het op een lopen.

 

Aku roept Jaco nog na: “Ga maar lopen anders sluit ik je op zoals je papa. MWAHAHAHAHA”

Dag 3 in de ogen van de Toppers

Yow whatsup wij zijn de topperclub!

 

Vandaag zijn we de dag vroeg begonnen met een bezoekje van wat houthakkers die een leuke ochtendgymnastiek voorzien hadden. De dag was daarbij meteen goed begonnen met een lekker croissantje als ontbijt. In de voormiddag hebben we het kampje afgemaakt en uitgetest. De toppertjes hebben in de namiddag een zeer gewaagde petanquebattle uitgevochten en een leuk potje golf gespeeld.

 

Met daarna een mooie keuzeactiviteit voor Stick en Jaco te helpen om oordopjes te verzamelen om het meer over te geraken zonder verleidt te worden door de zeemeerminnen.

 

In de late uurtjes wanneer de kleintjes slapen waren werden de drie oudsten opeens geblinddoekt in de auto gestoken.

Ze werden +- 4 km van de kampweide gedropt zonder hulp of kaart. Aan de hand van goed uitgevoerde opdrachten verkregen ze hulpmiddelen om de weg terug te vinden. Na wat bloed, zweet en tranen heeft iedereen goed en wel de weg teruggevonden en konden ze lekker warm hun bedje in.

Foto's van Dag 3

1

Dag 1

2

Dag 2

3

Dag 3

4

Dag 4

5

Dag 5

6

Dag 6

7

Dag 7

8

Dag 8

9

Dag 9

10

Dag 10