1

Dag 1

2

Dag 2

3

Dag 3

4

Dag 4

5

Dag 5

6

Dag 6

7

Dag 7

8

Dag 8

9

Dag 9

10

Dag 10

Dag 9

Dag 9: De bende van Rauber (Groepsspel)

Finn en Felix hebben al weer heel wat kilometers in de benen wanneer ze plots een reusachtige boom tegen het lijf lopen, zo groot dat zelfs Kalon hier zijn woonst van zou kunnen maken, merkt Finn op. Wanneer ze er rond lopen om hun pad te vervolgen, merken ze aan de andere kant dat er een grote deur in de boom zit. Nieuwsgierig kloppen ze aan en een angstige elf doet open. Felix verzekert hem dat ze geen kwade bedoelingen hebben en de elf doet zijn verhaal:

“Welkom heren. Kom snel binnen, dan zijn jullie veilig. Mijn naam is Alakai, leider van het elfenvolk, en al jaren leven wij in angst, teruggetrokken in deze boom en al even lang worden wij geteisterd door een groep duistere elfen. Ze noemen zich de Bende van Rauber en ze stelen en plunderen alles wat er te stelen of te plunderen valt. We hebben alles al geprobeerd, maar niets lijkt hen te stoppen. Wij zijn ten einde raad gedwongen om hier binnen te blijven…”

Finn en Felix kijken elkaar aan en beslissen dat ze dit volk niet zomaar aan hun lot kunnen overlaten. Ze denken diep na over een mogelijke oplossing, maar beloven Alakai dat ze de bende zullen stoppen.

SPEL OM DE BENDE TE STOPPEN

Alakai is euforisch wanneer onze vrienden hem het goede nieuws brengen. Hij weet niet hoe hij hen genoeg kan bedanken en vraagt hen of ze nog iets nodig hebben, eender wat. Ze zijn al lang onderweg en ze hebben uiteraard honger gekregen en Alakai belooft hen een feestmaal zoals ze dat nog nooit gehad hebben. De helden van de dag volgen hun nieuwe vriend de boom in en samen met alle andere elfen vieren ze nog lang feest voordat ze de volgende morgen hun tocht weer moeten verder zetten.

Dag 9: Bongoli en de Steen van Thamani (kampvuur)

De helden van dit verhaal zijn nog steeds onderweg en nog steeds hebben ze niet gevonden wat ze zoeken. Al negen dagen lopen ze hier rond in een vreemd land dat ze steeds meer zijn gaan appreciëren. Waar ze eerst weer naar huis wilden zijn ze nu op zoek naar het kasteel van Bongoli, waar ze de Steen van Thamani te pakken moeten krijgen en terug bezorgen aan Koning Sabio in ruil voor een verblijfplaats in het gekke, maar mooie Ajabu.

Felix is al sinds vanochtend wat aan het zuchten, hij vindt dat het nu toch echt wel tijd is dat ze het kasteel vinden. Ze zijn ten slotte toch al ettelijke dagen onderweg. Maar zijn geduld wordt beloond wanneer de avond nadert en ze aan de horizon de top van een hoge toren zien verschijnen.

De vrienden zijn allebei meteen enthousiast en ze versnellen hun pas. Al snel komen ze dichterbij, maar daar zien ze al even snel dat dit geen makkelijke opdracht zal worden. Het kasteel is omringd door een brede sloot, vol met krokodilachtige dieren en de burcht is omringd door vier muren zo hoog als de Sequoia-bomen bij Otto de tovenaar. Alleen binnen geraken wordt al een hele opgave…
Ze komen bij een van de wachters die corrupt blijkt te zijn, hij zou veel liever voor Koning Sabio werken en biedt zijn hulp aan. Met een stormram moeten ze wel door de poort geraken, maar dit zal ontzettend veel lawaai maken. Finn komt met het idee om verderop een vuur te stichten als afleiding, zo kunnen ze rustig aan het werk gaan.

SPEL OM IN HET KASTEEL VAN BONGOLI TE GERAKEN

Met veel bloed,  zweet en tranen zijn onze vrienden in het kasteel geraakt. Maar dit was slechts het begin. Nu is het tijd om Operatie Thamani op te starten. Koning Sabio heeft hen gedetailleerd uitgelegd waar de Steen zal liggen, maar dan zullen ze in full stealth mode moeten gaan om niet gezien te worden.

SPEL OM DE STEEN VAN THAMANI TE BEMACHTIGEN


Finn en Felix zijn haast euforisch wanneer ze met de Steen kunnen ontsnappen uit het kasteel van Bongoli. Zodra ze buiten zijn vertrekken ze terug richting het paleis van Koning Sabio, want pas daar zullen ze veilig zijn van eventuele achtervolgers..

Eenmaal daar aangekomen worden ze als helden ontvangen, ze hebben het koninklijk symbool van Ajabu terug aan de rechtvaardige eigenaar bezorgd en dat moet gevierd worden! Een groot feest staat hen te wachten.
Samen met hun nieuwe vrienden wordt er wat er gegeten en gedronken en feesten ze nog tot in de vroege uurtjes!

Het kamp samengevat door de Webmasters

Wij hebben de website geüpdated de afgelopen 9 dagen.
En ondanks de weinige slaap hebben we niet te klagen.
Bordèl.
Maar soms was het een levende hel.
Aaron en Robrecht.
Soms hadden we ons liever neeergelegd.
Toch zal er volgend jaar een nieuwe blog zijn.
En is deze weer piekfijn.
Robrecht en Aaron.
Super tof dat je met het kamp meevolgen kon.

........TIP........Lees de eerste letters van elke zin.

Foto's van Dag 9