1

Dag 1

2

Dag 2

3

Dag 3

4

Dag 4

5

Dag 5

6

Dag 6

7

Dag 7

8

Dag 8

9

Dag 9

10

Dag 10

Dag 5

Dag 5: Uzo de veerbootman (Dagtocht)

Finn en Felix strompelen nog steeds door het moeras, maar voelen het eindelijk wat droger worden onder hun voeten. Op een gegeven moment is het duidelijk dat ze het einde van het moeras hebben bereikt: een natuurlijke grens scheidt hen van het droge. Een rivier zo breed als de boom van de elfen. Verderop zien ze een kleine steiger aan de oever, met een man in een zwart gewaad. Misschien weet hij een manier om over te steken.

“De naam is Uzo, aangenaam. Jaar en dag bestuurde ik hier de veerboot tegen een schappelijk prijsje voor iedereen die aan de overkant moet zijn. De laatste maanden was het uitzonderlijk druk en toen het gisteren wat rustiger was viel ik hier langs de kant in slaap. Toen ik weer wakker schoot zag ik dat ik mijn veerboot was vergeten vast te maken en nu is deze verdwenen. Het moeten die smerige Gardibaldi geweest zijn. Zij proberen een monoploy te creëren op de veerbootbusiness door de kleine bedrijven te saboteren.
Hierdoor zijn wij genoodzaakt om steeds nieuwe boten te bouwen met onze reserve onderdelen, maar ook die geraken op uiteraard. Het is al zover gekomen dat wij kleinere bedrijven elkaar moeten bestrijden om te kunnen blijven draaien...”


Finn en Felix leven mee met de veerbootman en besluiten hem te helpen. Ze zullen hen helpen in deze strijd tegen de andere bedrijven.

SPEL OM DE STRIJD TE WINNEN


Terug bij Uzo’s steiger worden Finn en Felix bedankt door hun nieuwe vriend en hij belooft hen gratis over te zetten in ruil voor de hulp die ze hem geboden hebben.
Aan de overkant wordt nog kort afscheid genomen voor hun avontuur zichzelf weer kan vervolgen.

Dag 5 in de ogen van de Kabouters

De dag door de ogen van de Kabouterknuffel

Er zijn duizenden vergelijkingen tussen de Kabouters en Louis de knuffelleeuw!

De bruine huidskleur van de leeuw is te vergelijken met de vele stoffige gezichten van de Kabouters na de dagtocht van vandaag.

Zo trots als de manen van de leeuw waren de Kabouters na het behalen van de eindmeet deze avond van de dagtocht.

De beide ogen trokken wijd open na het zien van de overheerlijke smoothie deze morgen.

Een brul zo luid als 15 leeuwen klonk de kreet deze morgen tijdens de openingsformatie.

Hun hongerige leeuwenmagen werden gevuld met een overheerlijke smos.

Zo proper wit als het T-shirtje van de knuffel, zijn de Kabouters na het wassen samen met hun waspi's.

Uit deze eigenschappen kunnen we afleiden dat de Kabouters zo sterk zijn als Louis de leeuw.

Foto's van Dag 5