1

Dag 1

2

Dag 2

3

Dag 3

4

Dag 4

5

Dag 5

6

Dag 6

7

Dag 7

8

Dag 8

9

Dag 9

10

Dag 10

Dag 3

Dag 3: 1, 2, 3, 4, de juiste weg is hier! (Bonte avond)

Finn en Felix maken weer het beste van hun dag en zijn vrolijk op pad. Ze begeven zich in een van de mooiste delen van het woud waar ze tot noch toe geweest zijn. Overal waar ze kijken zien ze de mooiste bloemen en planten, in alle kleuren die ze zich kunnen bedenken.

Ze hebben het er net over dat ze van geluk mogen spreken dat ze nog niet verloren zijn gelopen wanneer ze op een splitsing uitkomen. Ze weten niet welke kant ze op moeten, maar buiten de splitsing lopen ze ook vier beeldschone figuren tegen het lijf, één aan ieder pad. Ze kunnen echter niet meteen staat maken op hun goede raad: elk van hen beweert dat hun weg de goede is…

“Wij zijn Do, Mi, Fa en Sol. Iedereen in Ajabu kent ons als de Sirenes van Misleiding. Eén van deze paden brengt jullie naar jullie bestemming, de andere drie komen uit op de gevaarlijkste plaatsen in het hele rijk…”

Finn en Felix zien het probleem niet en vragen gewoon welke dan het juiste pad is, maar het antwoord is niet zoals verwacht. De vier sirenes beweren elk dat hun pad het juiste is, maar uiteraard kan slechts één van hen de waarheid spreken. Aan hen om uit te vissen wie ze kunnen geloven voor ze weer verder op pad kunnen…

SPEL OM DE JUISTE WEG TE VINDEN

De vrienden zijn blij dat ze eindelijk de juiste weg hebben teruggevonden, maar ze zijn wel moe geworden van al dat geavonturier. Ze slaan hun kamp op en besluiten even te rusten voor ze weer verder gaan.

Dag 3 in de ogen van het X-team

Op deze warme en zomerse dag, had het X-team de eer om af te zakken naar La-Roche-en-Ardenne. Om 6 uur deze ochtend troepten we samen aan de Beemdgalm om de tocht naar de Ardennen in te zetten. Uiteindelijk bereikten we vlot de kampweide om er meteen in te vliegen: namiddag stond namelijk het traditionele X-team spel op het programma.

Het spel bleek te draaien rond een vreemde professor en zijn assistent die er alles voor over hadden om de wereld te veroveren. Deze opdracht verliep echter niet zonder slag of stoot: olifantentandpasta werd bereid, ontstekingsmechanismes in elkaar gedraaid en katapulten gefabriceerd. Na het nemen van de nodige hindernissen – gelukkig met de hulp van de jongens van Chiro Herk – slaagden ze in hun opzet. Ofja, toch de aanzet ervoor…

De leiders hadden in tussentijd van een pop-up welness met barbecue en sauna gebruik kunnen maken!

’s Avonds konden we genieten van een heerlijke maaltijd, die in de volksmond ‘pensenkermis’ wordt genoemd. De overschot van het middageten werd achteraf nuttig gebruikt om Koen te dopen: hij maakt zijn eerste kamp in de keuken door en moest dus  - zoals vele anderen – door de Aspi’s onder handen worden genomen. De avond werd uiteindelijk afgesloten met een bonte avond, waar ook wij deel van mochten uitmaken. De sfeer zat er goed in en alle opdrachten werden door de jongens met volle overgave uitgevoerd. Het was uiteindelijk het ‘team van de petten’ dat met de hoofdprijs ging lopen.

Nu zijn de leden slapen en de leiders aan het vergaderen. Voor ons rest dus niets meer dan nog even te genieten van de Ardense stilte en ons geleidelijk aan voor te bereiden op wat een top van een bezoekdag beloofd te worden.

Tot morgen,
Het X-team

Foto's van Dag 3