1

Dag 1

2

Dag 2

3

Dag 3

4

Dag 4

5

Dag 5

6

Dag 6

7

Dag 7

8

Dag 8

9

Dag 9

10

Dag 10

Dag 7

De actieve siësta (Dagtocht)


Het moet gezegd worden: echt veel ervaring hebben Bo en Duro totaal niet wanneer het gaat om het leven buiten het dorp, integendeel. Buiten wat gaan gluren naar de Mexicaanse chicka’s van het naburige dorp speelde hun leven zich uitsluitend af in Andresitos zelf omdat daar nu eenmaal alles aanwezig was wat ze nodig hadden om in leven te blijven. Dat maakt dat ze ook niet altijd even vertrouwd zijn met de gewoontes die er heersen binnen andere Mexicaanse dorpjes.

Op het moment dat ze een eerste nederzetting passeren (dorp zou een veel te groot woord zijn voor hetgeen ze tegenkomen), zien ze langs de kant 3 heren verzonken in een diepe slaap. Vreemd genoeg is er van een bed, kussen of matras absoluut geen sprake. De 3 Mexicanen liggen onder hun veel te grote sombrero gewoon tegen de muur te slapen. Aangezien zowel Bo als Duro ervan overtuigd zijn dat ‘middagdutjes voor luieriken zijn’ besluiten ze dan ook om het trio wakker te schrikken, maar die reageren op zijn zachtst gezegd nogal gepikeerd:

‘Ai caramba, tequila, guacamole, zijn jullie echt helemaal gek geworden?! Wij houden hier op ons gemakske onze dagelijkse siësta van een uur of 2 en midden daarin maakt gij ons wakker. Ik had me nie alleen bijna dood geschrokken, nu geraak ik nog onmogelijk in slaap, da weet ik zeker! De laatste keer dat ik mijn siësta moest onderbreken was toen mijne jongste werd geboren, die heeft het toen ook geweten zur!’

Bo en Duro leggen uit dat zij dat maar idioot vinden, zo’n siësta. Zij geven aan dat zoiets in hun dorp zeer ongebruikelijk is. Daarop reageren de 3 Mexicanen door te stellen dat de broers dan ook maar eens moeten doen wat zij elke dag doen: zij zijn namelijk pakjesleveranciers die al wandelend vanalles rondbrengen. De Mexicaanse broers moeten dat dan ook maar eens doen, dan zullen ze wel anders piepen!

Nadat de broers de zware fysieke inspanningen van pakjesleveranciers zelf hebben mogen ervaren, weten ze hoe zwaar het eraan toe kan gaan voor sommigen. Ze besluiten dan ook nooit meer vooroordelen te hebben over andere gewoontes, zoals een siësta, en bedanken het Mexicaanse trio voor deze wijze levensles.

Dag 7 in de ogen van de Keukenploeg

Koken met 1 ster
Afwas met wespen
Massa’s aardappelen schillen
Prachtig uniform
Contract voor 100 jaar
Op naar de 2de ster
Ons eten smaakt tot op de bodem
Kabouters die 4x bijhalen
In Mexicaanse stijl
Nieuwe dingen, daar staan we voor open
Gemotiveerd team van 10 personen!
. jes op de i
Circle of trust
Ons ‘Nanny Jenny’ voor de keukenkids
Man man, sterk bezig

Foto's van Dag 7

























Disclaimer