1

Dag 1

2

Dag 2

3

Dag 3

4

Dag 4

5

Dag 5

6

Dag 6

7

Dag 7

8

Dag 8

9

Dag 9

10

Dag 10

Dag 7

Dag 7: De Mysterieuze Reuzen (Klein Bosspel)

Sam en Benjamin zien in de verte een man hard weglopen. Deze verstopt zich achter een boom. Sam roept, “Hey jij daar. Waar kunnen we een winkel vinden?”
“Sstttttt!!” fluistert de tot nog toe onbekende man terug. Hij doet een teken dat Sam en Benjamin zich moeten verstoppen. Sam en Benjamin vinden het vreemd, maar ze doen het en zetten zich achter een boom.
Na een minuutje of vijf komt de man rustig naar hen toegestapt.
“Mijn excuses. Ik heb me nog niet kunnen voorstellen. De naam is Jaak, Jaak de Reuzenvechter.”
Sam en Benjamin kijken indrukwekkend naar hem. “Wat houdt dat zo in, een reuzenvechter zijn?” vraagt Benjamin al slikkend.

“Ja, ik moet er gewoon voor zorgen dat alle kwade reuzen worden gevangen, maar sinds een week of twee geleden loopt er een stel Mysterieuze Reuzen rond. Ze stelen en roven alle winkels leeg. Pakken al het geld van oude dametjes, en ik kan ze maar niet te pakken krijgen. Het strafste is...Ik heb deze reuzen nog nooit gezien. Vandaar de naam ‘de Mysterieuze Reuzen’. Ik ben radeloos. Kunnen jullie mij misschien niet helpen om deze ‘Mysterieuze Reuzen’ te vangen en ontmaskeren?”

Sam vind dit een geweldig plan: weer een nieuwe superhelden daad die hij kan verrichten. Alleen is er nog de vraag waar hij moet beginnen...
Hij vraagt het boek om raad, en dat spreekt tot hen:

“Om de reuzen te vangen moeten jullie hen op heterdaad betrappen en met harde bewijzen komen. Deze bewijzen vinden jullie in de Reuze Reuzenkluis, maar die moeten jullie dan wel eerst openkrijgen…”

SPEL OM DE KLUIS OPEN TE KRIJGEN

Na lang zoeken, denken, plannen en uiteindelijk uitvoeren, is het Sam en Benjamin gelukt om de Reuze Reuzenkluis te kraken en met de daarin gevonden bewijzen konden ze de Mysterieuze Reuzen vangen.

Maar...wat deze reuzen echt zijn, is niets minder dan dwergen die in elkaars nek kruipen. Daardoor lijkt het alsof ze reuzen zijn.
De dwergen leggen uit waarom ze stelen en zich verkleden als reuzen. Ze hadden eigenlijk gewoon altijd schrik om uit de boot te vallen, omdat ze zo veel kleiner zijn dan de rest. Daarop zegt Jaak dat het niet uitmaakt. Ook al ben je groot, klein, dik of dun. In onze ploeg valt geen een uit de boot. Zo hebben de dwergen nieuwe vrienden gekregen en kunnen ze vanaf nu als echte dwergen door het leven gaan.

Ondertussen zijn Sam en Benjamin rustig verder vertrokken op hun lange reis.


Dag 7: Als een café zonder bier (Zweedse omloop)

Het is vandaag een zomerse dag en daarom beslissen onze vrienden om gezellig een terrasje te gaan doen. Het geluk lijkt eindelijk eens aan hun kant te staan, want de eerste kroeg die ze tegenkomen ziet er al meteen zeer gezellig uit. Ze besluiten dan ook om binnen te gaan en aan de opstelling van een podium en de affiches aan de muur zien ze dat er een karaoke aan de gang is: dat beloofd veel ambiance!

Het enige probleem is dat ze niemand horen zingen… Wanneer ze naar de achterkant van het café gaan om te vragen waar de sfeer is, zegt de diskjockey dat die helaas al een hele tijd afwezig is:

“Al weken leeft dit dorp in een stroompanne. Van dag tot dag redden we ons wel door samen te werken, maar de ambiance die hier vroeger door de kroeg ging is er helaas niet meer. Ik heb al vele firma’s gebeld, maar niemand wil nieuwe stroom leggen tot hier. We liggen volgens hen te ver van andere steden. Tenzij we zelf energie kunnen maken, denk ik dat hier nooit meer in vreugde gezongen zal worden.”

Optimistisch als hij is zegt Sam dat hij hier misschien wel een oplossing voor heeft en hij vraagt het boek om hulp. Zo krijgen ze een plan van hoe ze een constructie voor de productie van groene energie kunnen bouwen, maar het ziet er wel heel ingewikkeld uit. Ze zullen alle hulp die ze kunnen krijgen nodig hebben...

SPEL OM EIGEN ENERGIEBRON TE MAKEN

De diskjockey is hen zeer dankbaar voor hun hulp, hij weet niet hoe hij hen ooit kan terugbetalen. Sam stelt voor om hen mee te nemen naar zijn karaoke, dat heeft hij altijd al eens willen doen! Dat is uiteraard geen probleem, dus samen gaan ze weer op weg naar de kroeg voor wat een plezante avond beloofd te worden.

Dag 7 in de ogen van de Toppers

Het leven zoals het is de toppers

Na het al wat minder vlotte opstaan van de toppers, volgde het strakke ochtendturnen en een stevig ontbijt(granen).

Hierna was het tijd voor een bosspel om de mysterieuze reuzen te betrappen. Het spel bestond uit een mega-verlos-in-het-kot gecombineerd met opdrachten in het leuke spelbos.

Na de platte rust werden de toppers gewekt door enkele x-teamers, hieruit concludeerden we dat het x-teamspel was. Onze leiders gingen tijdens het spel op een ontspannend uitje , terwijl wij (de toppers) ons enorm amuseerden tijdens de plein en bosspelen van onze x-teamers.

'S avonds mochten we dan aanschuiven in de eetent voor een super-deluxe-hamburger. Deze smaakte wel, maar voordat deze verteerd was moesten we terug aan de bak. Voor de 3 oudste afdelingen was er nog een zweedse omloop voorzien met de bijkomende regenbuien. Uiteindelijk vielen wij letterlijk en figuurlijk door de vermoeidheid in slaap na een uitputtende zweedse.

Groetjes, de toppers en tot morgen.

Foto's van Dag 7Reacties