1

Dag 1

2

Dag 2

3

Dag 3

4

Dag 4

5

Dag 5

6

Dag 6

7

Dag 7

8

Dag 8

9

Dag 9

10

Dag 10

Dag 6

Dag 6: Monsterlijk goede vrienden (Keuzeactiviteit)

Onze vrienden zijn druk aan het praten over wat ze nog allemaal nodig gaan hebben wanneer het monster van Frankenstein vrolijk fluitend ten tonele komt. Wanneer Benjamin hem herkend, zegt hij tegen Sam dat hij goed moet opletten, want dit monster is zeer gevaarlijk. Maar Sam vindt dat hij er net heel vriendelijk uitziet. Hij gaat naar hem toe en vraagt hoe hij heet. ‘Een naam heb ik nooit gehad, maar de meesten noemen me tegenwoordig Franky, naar mijn vader.’ Franky is blij wanneer onze held hem vraagt waarom hij zo vriendelijk is.

“Nou, jarenlang was ik verdrietig en eenzaam. Vanwege mijn uiterlijk wou niemand met me bevriend zijn en iedereen had schrik van me, terwijl ik in feite geen vlieg kwaad deed. Na verloop van tijd kwam ik hier en daar andere monsters tegen die net als mij niet werden geaccepteerd door de rest van de plaatselijke bevolking. Nu heb ik een heuse vriendengroep en samen maken we altijd plezier. We proberen ieders favoriete bezigheid wel eens uit.”

Sam is blij voor hem dat hij vrienden heeft gevonden en hij is nieuwsgierig naar zijn groepje. Hij keert zich tot Benjamin, ze zijn nu al zo lang onderweg en hebben al zoveel mensen geholpen. Hebben ze nu zelf ook niet eens recht op wat ontspanning … Franky gaat uiteraard meteen akkoord. “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd hé”, zegt hij: ‘Ik zal mijn vrienden even halen en dan gaan we meteen aan de slag!’

KEUZEACTIVITEIT

Onze vrienden zijn zeer blij dat ze zich nog eens hebb en kunnen amuseren en na afscheid te hebben genomen van hun nieuwe vrienden gaan ze vrolijk weer op avontuur.

Dag 6 in de ogen van de Kerels

De Kerels zijn ondertussen oud genoeg om zelf hun website tekstje te schrijven. Zij schreven elk één regel over dag 6 van ons kamp.

Jack: "We begonnen met het gedacht dat we vandaag leiderswissel hadden."
Maarten: "Maar dat bleek niet zo te zijn toen we onze eigen enige echte leiders zagen."
Joren: "De ochtendgymnastiek vonden we eerder een ochtendsamenzang."
Lienert: "Het ontbijt heeft ons heel erg gesmaakt."
Dries: "Na een leuke groepsfoto te maken begonnen we aan de opruim van onze tent."
Jeroen: "Leider Bert had onze tent geborsteld, tot onze frustratie moesten we daardoor onze schoenen uit doen telkens als we de tent betraden."
Jules: "Na de opruim hebben we een goed middagmaal gegeten en nog een halfuurtje rust gehad."
Wout: "Na het rusten gingen we naar de bezinning."
Laurens: "Tijdens de bezinning moesten Bram en ik een voorwerp uitleggen. We kozen voor een bijl omdat wij vonden dat dit onze verantwoordelijkheid als kerels symboliseert."
Daan: "De Chiro kreet werd geroepen om de ouders te verwittigen van onze komst."
Arne: "Toen zag ik eindelijk mijn familie terug."
Ruben: "Na drie uur herenigt te zijn met mijn ouders was het al weer tijd om afscheid te nemen."
Bram: "De heimwee werd snel weggewerkt door de leider die op de proppen kwamen met een keuzeactiviteit."
Michiel Martens: "Samen met Daan en Laurens ben ik gaan mountainbiken. Na bijna één uur gefietst te hebben,was ik toch blij toen ik terug op de kampwei was."
Michiel Claes: "Om deze dag af te sluiten zitten we nog even rustig rond ons kampvuur en blikken we terug op onze dag door dit tekstje te schrijven."

Foto's van Dag 6Reacties