1

Dag 1

2

Dag 2

3

Dag 3

4

Dag 4

5

Dag 5

6

Dag 6

7

Dag 7

8

Dag 8

9

Dag 9

10

Dag 10

Dag 2

Dag 2: De kleren maken de Superheld (Groot Bosspel)

Sam en Benjamin zijn rustig aan het wandelen. Ze zijn aan het praten over hoe schoon het weer is (waar praat je anders over al die tijd). Sam merkt dat hij een scheur heeft in zijn superhelden kostuum en hij wil dit laten maken. Benjamin weet de perfecte kledingzaak voor echte superhelden kostuums (niet zoals Valckeneers die uiteindelijk failliet is). Laten ze daar maar eens een kijkje gaan nemen!

Aangekomen bij de befaamde kledingzaak, zien ze dat het gebouw reusachtig is en net wanneer ze het erover hebben hoe kleurrijk de winkel is, komt een man naar buiten die haast nog kleurrijker is. Hij lijkt wel geboren te zijn uit een regenboog. De man ziet hen en spreekt hen aan op een enigszins verwijfde toon:

“OMG!!!! Dat menen jullie niet! Zo’n afschuwelijke kostuums heb ik niet meer gezien sinds de Hulk uit zijn kleren is geschuurd. En dan die cape. Mijn god! Dat is zo 2016 (net als dabben of bottle flips). Jullie zijn zeker niet mee met jullie tijd? Maar daar kunnen jullie ook niets aan doen, want jullie zijn zeker vroeger nooit bij mij geweest. Ani is de naam. Ani Bazaltzis. Model, Stylist en prijswinnaar van de beste superheldenkostuums, al 6 jaar op rij.”

Sam vraagt hem of hij zijn kostuum kan maken, maar dat is uit den boze zegt hij. “Maken doe ik nooit. Vernieuwen, dat is pas in in 2017!!! Als je een nieuw kostuum wilt, moet je gewoon bij Ani zijn, boys. Hebben jullie een specifieke voorkeur?”
Sam denkt even na en begint te fantaseren. Hij heeft het: hij wil dat zijn pak super sterk is, zodat hij haast onkwetsbaar is, maar ook moet het nog steeds licht en beweeglijk zijn, zodat hij vlot kan bewegen tijdens een gevecht. Ten slotte vraagt Sam als Ani ook gadgets heeft of kan maken, waarop Ani weer een antwoord klaar heeft:

“Wat jij vraagt is wel heel gevorderd hoor, maar voor een ervaren styliste als ik is geen enkele uitdaging te groot. Maar er is wel een klein probleempje, er is maar één soort stof dat voldoet aan jouw eisen… Om dat stof te maken heb ik de Urticaceae-plant nodig, en die ligt helemaal bovenaan de Thomarius-berg. Ik zal er veel van nodig hebben, maar als jullie me die plant bezorgen zal ik het pak maken waar je achter vroeg.”

Sam en Benjamin gaan de uitdaging met plezier aan en vragen het boek om hulp, dat antwoord als volgt: “Zijt gulle nu blind of gewoon rechtuit achterlijk? Kijk eens verder dan u neus lang is: de winkel bevindt zich gewoon onder aan de berg! Maar wees wel op jullie hoede, er schuilt meer gevaar op die berg dan ge zo zou denken…

Eenmaal bovenaan de berg gearriveerd, komen ze zes schaars geklede mannen tegen, het lijken haast holbewoners. Ze lijken niet goed met elkaar op te kunnen schieten en wanneer Sam achter de Urticaceae-plant vraagt, doen ze allemaal alsof ze die niet hebben. Het zijn echter niet de beste leugenaars en het is duidelijk dat ze hun kennis over de plant niet willen delen. Na verder door te vragen blijkt dat ze allen wel een deel van de plant hebben, maar dit met elkaar noch met hen willen delen. Sam en Benjamin zullen in hun groepen moeten infiltreren om zo voldoende van de Urticaceae-plant te verzamelen.

DEEL 1: SPEL OM DE PLANT TE VERZAMELEN

Na veel gezwoeg en geploeter hebben ze meer dan genoeg Urticaceae kunnen verzamelen, snel brengen ze alles wat ze verzamelden naar Ani en die zegt dat hij wel wat hulp zal nodig hebben om het pak te maken. De plant moet ten slotte eerst nog tot stof omgezet worden en dan moet het pak nog gemaakt worden van dat stof. Als hij hulp krijgt zal Sam’s kostuum dus veel sneller klaar zijn.

DEEL 2: SPEL OM HET KOSTUUM TE MAKEN

Sam’s kostuum is eindelijk af, het ziet er geweldig uit! Volgens Ani de nieuwe mode van 2017 (de zomercollectie van Ani Bazaltzis vanuit zijn boek ‘De kleren maken de Superheld’). Sam probeert het snel aan en zegt dat het zeer goed zit. Ook zijn gadgets zien er goed uit, maar die zal hij wel een andere keer uitproberen.

Dag 2 in de ogen van de Speelclub

Liefste mama en papa, broer en zus, het is hier heel leuk.

Het eten is ook lekker, ik heb deze ochtend een vreemdt ontbijt gegeten. Worst met ei, spek en bonen. Ze noemden het englis brake fast.

Daarna hebben we met spuitjes en verf gespeeldt, IK HEB GEWONNEN.
Deze middag was het brokkoli, bah, ik heb het wel geproeft. Namiddag hebben we in de bos gespeeld, het was heel tof.
Ik heb een paar schrammen op mijn been, maar ze doen geen pijn.

Als laatste heb ik deze brief geschreven en daarna moest ik me wassen.
shhhhh, ik moet nu stil zijn want we moeten gaan slapen.
Slaapwel.

P.S. Waar liggen mijn onderbroeken? Ik heb nog steeds dezelfde aan...

Foto's van Dag 2Reacties