1

Dag 1

2

Dag 2

3

Dag 3

4

Dag 4

5

Dag 5

6

Dag 6

7

Dag 7

8

Dag 8

9

Dag 9

10

Dag 10

Dag 3

Dag 3: Batterijen niet meegeleverd (Dagtocht)

Sam is nog steeds zeer tevreden over zijn pak dat hij van Ani kreeg, maar om de een of andere manier krijgt hij de bijgeleverde gadgets maar niet aan de praat. Ten einde raad vraagt hij het boek om hulp, dat weer even geïrriteerd antwoordt als altijd:

“Zijt ge weer daar met u onnozel vragen? Ani heeft toch een handleiding meegegeven? Ik weet ook wel dat dat boekje niet zoveel wijsheid met zich meebrengt als ik, maar er staat waarschijnlijk wel in hoe die dingen werken eh!”

Natuurlijk, de handleiding! Dat ze daar zelf nog niet aan gedacht hebben. Snel neemt hij het kleine boekje bij zich en begint te lezen, van voor tot achter en van boven tot onder. Hij is al halverwege de laatste pagina en heeft nog steeds geen verklaring gevonden, maar dan… Helemaal onderaan (tussen de kleine lettertjes) staat het: BATTERIJEN NIET MEEGELEVERD.

“Oh nee eh, kan ik nog om de zoveel tijd batterijen gaan kopen zekers…” zegt Sam, maar Benjamin onderbreekt hem: “Maak je geen zorgen, mijn vriend, ik had vroeger ook een meester, zoals jij mij nu hebt, en hij leerde me om een oneindige energiebron te maken!”

Dat is geweldig! Maar er zijn echter wel enkele complicaties….

SPEL VOOR HET MAKEN VAN DE ENERGIEBRON

Sam is Benjamin zeer dankbaar, nu kan hij de rest van zijn superheldencarrière verder met zijn gadgets. Na zijn gadgets wat uitgeprobeerd te hebben gaan de 2 kompanen weer op weg naar het volgende avontuur.

Dag 3 in de ogen van de Klus, Sus en Foto

Good morning, Good evening,

U spreekt hier met klus, sus en foto (3 TOP keirels).
U zal waarschijnlijk wel weten wat onze taken zijn, maar we zullen eens even vertellen wat wij zoals doen op een dag.

Wij, klus, sus en foto zijn dus gewoonweg 3 jongens, die de tijd niet meer hebben om voltijds bij de Chiro te zijn. Maar die het kamp toch niet kunnen missen. Jaja, een grote mond, maar enkele klein hartjes op Chiro-gebied natuurlijk.
We hebben vandaag eigenlijk een vrij drukke dag gehad. Zo heeft klus van alle kleine prulletjes moeten herstellen op het kamp (ja, zelfs bij Chiro Herk gaat soms eens iets kapot. Daarna zijn we verder moeten gaan winkelen om alles in gereedheid te brengen voor de mega-coole-fantastische dagtocht. De fotograaf was dan weer druk in de weer met het plagen van de aspi’s, tijdens halve dag als leider.

Namiddag zijn we dan volledig in de ban van de dagtocht geweest. Onze fotograaf reed maar rondjes en rondjes om de beste kiekjes te kunnen nemen. Op een bepaald moment dacht hij, ik ga door het bos. Jammer vond het bos dat er geen plaats was voor zijn stationwagen en riep al snel een halt toe. Klus en sus reden dan wel eerder met een wagen die het aan zou kunnen, maar hielden het toch op het asfalt. Je zou dus zeggen dat je met 2 slimmer bent als alleen. Maar dan moet je ook er toch even bij vermelden dat we bij onze Landrover Defender op dag 1 ook al hebben vast gestoken.

Terug ter zake. Tijdens de dagtocht hebben Klus en sus er de hele namiddag voor gezorgd dat alle posten juist zaten en de nodige materialen hadden. Ze hebben er ook voor gezorgd dat alle jongens een stevig vieruurtje hadden. Een capri sunneke met een appel kan niet slecht zijn denk ik dan.

De jongens wisten maar niet van ophouden en bleven maar wandelen. Daarom kregen ze op pad ook een heerlijke smos als avond eten. Een smos gemaakt door onze geweldige prachtkeuken.

Ook deze overheerlijke smos moest wel nog ter plaatse worden gebracht.
Op het einde van de dag hadden we meer als 110 km gereden in een straal van 1,6 km rond de kampweide.

De dag is nu ten einde en we zijn alle 3 redelijk moe. Dus zeggen we, oogjes dicht en snaveltjes toe.

Foto's van Dag 3Reacties