1

Dag 1

2

Dag 2

3

Dag 3

4

Dag 4

5

Dag 5

6

Dag 6

7

Dag 7

8

Dag 8

9

Dag 9

10

Dag 10

Dag 1

Dag 1: The rise of Sam (vertrekmis)

Ons verhaal begint met een verwarde, bewusteloze jongeman. Wanneer hij wakker wordt verschiet hij zich. Naast hem, op een grote stoel, zit een man met een lange baard naar hem te staren. De man ziet eruit als een wijs, maar vreemd type. Hij ligt in een bed in de hoek van een verder bijna lege kamer, naast de man staat een klein tafeltje en een vreemd boek…

De jongeman bekijkt de ander wat beter en vraagt hem wie hij is. De man antwoordt hem: “Ik heet Benjamin, maar dat heeft weinig belang. Een betere vraag…”, zegt hij, terwijl hij hem aankijkt alsof hij het antwoord al weet: “is wie u bent…”

De jongeman wil hem vriendelijk antwoorden: “Nou, ik ben… Euhm… Ik ben…”. Tot zijn ongemak beseft hij dat hij geen flauw benul heeft van hoe hij heet of wie hij is. Maar daar had Benjamin wel een antwoord op:

“Dat dacht ik al, U heeft een flinke slag gehad in uw laatste gevecht met Akili. Ik vrees dat u uw geheugen verloren heeft… Ik zal u vertellen wie u bent. U heet Sam en al jarenlang bent u de held van deze stad. Uw doel was altijd om het volk te redden van het kwaad, of beter gezegd: van Akili. Hij is uw aartsvijand en de reden dat u een superheld werd. Maar al die jaren stond ik aan uw zijde en dat zal ik weer doen. Ik denk dat we deze kans moeten zien als een nieuwe start. Akili wist u vorige keer te verslaan en daarom moeten we nu terug helemaal herbeginnen, ik zal van u opnieuw een superheld maken. En dit keer zullen we het nog beter doen dan voorheen.”

In eerste instantie denkt hij dat de man hem in de maling neemt, maar als hij ziet hoe serieus Benjamin hem aankijkt, begint hij toch te twijfelen. Dan ziet hij op het kleine tafeltje voor het eerst het boek liggen. ‘Superheld worden voor DUMMIES’, staat er in grote letters opgeschreven. Hij accepteert dan toch maar de waarheid, ook al heeft hij schrik voor wat hem te wachten staat. Nieuwsgierig vraagt hij hoe ze dit gaan doen en wat hij dan allemaal zal moeten leren. En dat, zo zegt Benjamin, is waar het boek van pas komt. Want dit is geen gewoon boek, zoals Sam zelf nog zal ontdekken…

Benjamin stelt voor om meteen op pad te gaan, want er staat hen nog een heel avontuur te wachten.


Dag 1: Een nieuwe leider voor de Machtige Muzikanten (Bonte avond)

Sam en Benjamin zijn reeds op pad gegaan en wandelen momenteel door een verlaten oord in de bergen wanneer ze een aangenaam geluid horen: muziek! Nieuwsgierig volgen ze al dansend hun oren naar de bron van het geluid en zo worden ze naar een grot geleid waar vier vreemde mannen rond een vuurtje zitten en wat muziek spelen. Onze vrienden mengen zich onder hen en vragen hen wie ze zijn en wat ze aan het doen zijn. De vrolijkste en uitbundigste uit de groep neemt het woord:

“Ik ben Zanger Zeno, en dit zijn mijn vrienden: Gitarist Gert, Drummer Dennis en Piano Ping. Samen zijn wij de Machtige Muzikanten. Met onze betoverde instrumenten krijgen we iedereen die we willen aan het dansen en vroeger bestreden we de boeven in onze stad door ze de cel in te laten dansen. Maar het Super Ministerie erkent ons niet meer, omdat hun nieuw reglement eist dat we een leider aanstellen als we in groep willen strijden. Nu is het probleem dat natuurlijk ieder van ons denkt dat hij het meest geschikt is hiervoor en we dus geen leider kunnen aanduiden.”

Sam vindt het een vreemde situatie. Meestal is in een band toch gewoon de zanger ook de woordvoerder en daarmee ook een beetje de leider, maar hij krijgt al snel spijt dat hij dat gezegd heeft. De drie muzikanten beginnen van alles naar hem te roepen dat we hier niet gaan vernoemen wegens pedagogisch onverantwoord, maar het is duidelijk dat ze het niet met hem eens zijn. Benjamin komt tussen hen in en zegt dat dit misschien een goed moment is om het boek erbij te nemen. Vol goede moed schrijven ze:
Wie is het meest geschikt om de Machtige Muzikanten te leiden?’

Tot hun verbazing antwoordt het boek luidop, maar het vindt de vraag duidelijk niet nuttig:
Hoe moet ik dat nu weer weten? Ik ken die mannen toch niet zekers. Hebben die gene manager voor hun muziekgroep? of iemand die hun beter kent?”

Zo gezegd, zo gedaan. Samen met onze vrienden gaan de Machtige Muzikanten op naar hun studio waar ze hun manager vinden. Hij stelt voor om een wedstrijd te organiseren rond muziek, dansen en al wat er komt kijken bij het leven van een celebrity.

SPEL OM DE LEIDER TE BEPALEN

Nu de wedstrijd is afgelopen moet de groep hun nieuwe leider accepteren. Ook al is niet iedereen er even tevreden mee, accepteren ze het toch en opgelucht gaan ze op weg naar het Super Ministerie om hun stad weer verder te kunnen beschermen.

Dag 1 in de ogen van de Rakkers

Samenkomst leiders: 7u30

Enkele minuten later…

Tim:
“Daar zijn de eerste rakkers al!”

Eerste rakker:
“Goedemorgen leiders, ik ben helemaal klaar om te vertrekken, hoor.”

Daan:
“Super, wij ook! Heb je ook je Kids-ID mee?”

Vertrekmis: 8u30

Ouder:
“Dat was wel een goei he, ongewenst bezoek is niet gewenst. Toch effe mee gelachen”

Vertrek bus: 9u00

Alle rakkers
“Hee busschauffeur, de hele bus moet pissen…”

Thimo:
“Nog even rustig blijven, jongens. We zijn binnen 10 min op de kampwei, dan kan je je daar uitleven.”

Uitleg regels: 11u00

Daan:
“Goed jonges, jullie valiezen en bedjes zijn gereed. Dan kunnen we nu de regels overlopen. Daar voor gaan we naar het podium om samen met de kabouters en speelclubbers eraan te beginnen.”

Rakker:
“Jammaar leider, wie rijdt daar nu de wei op?”

Tim:
Dat zijn de kerels al, die zijn wel heel snel hier. Het is nog maar 11 uur! Dat moet wel een nieuw record zijn.”

Bonte avond: 19u30

Thimo:
“Na een leuke namiddag vol spel en plezier mogen jullie warme kleren gaan aandoen. We gaan nu samen met idereen een toffe avond maken met veel sfeer en leuke liedjes. Uiteraard gaan we daar dan Sam ook mee helpen.”

Slapen: 21u00

Daan:
“Ja rakkers, het is nog al slaaptijd. Pak jullie wasgerief en ga nog snel jullie tanden enzo wassen. Kruip daarna jullie slaapzakken maar in.”

Enkele minuten later…

Rakker:
“Ik ben klaar leider, slaapwel.”

Leiders:
“Slaapwel jongens!”


Foto's van Dag 1Reacties