1

Dag 1

2

Dag 2

3

Dag 3

4

Dag 4

5

Dag 5

6

Dag 6

7

Dag 7

8

Dag 8

9

Dag 9

10

Dag 10

Dag 3

Dag 3: ‘Do you know Stan, the doodleman?’ (Groot bosspel)

Tumult in combinatie met het geluid van één enkele doedelzak, veel concreter kan het geluid wat Mick en Scott in de verte horen niet omschreven worden. Rasechte Schotten als ze zijn, trekt het dan ook meteen hun aandacht want als er iets is waar ze van houden dan is het wel tumult en doedelzakken. Wanneer ze het geluid nabij zijn, merken ze een grote groep mensen op, allen rond één enkele persoon.

Op het eerste zicht lijkt het erop alsof de hoofddoedelzakker van het dorp het beste van zichzelf aan het geven is. Een meer nauwkeurige observatie leert de vrienden echter dat iedereen staat te roepen. De doedelzakspeler krijgt verwensingen zoals ‘give me that doodle, you stupid doodle’ of ‘you play as false as a cat’ (lees: ‘je speelt zo vals als een kat’). Het spreekt voor zich dat de vrienden dit een vreemd tafereel vinden en ze vragen dan ook meer uitleg aan één van de omstaanders:

‘Wel ja, in heel het dorp is nog maar slechts één enkele doedelzak ter beschikking. Gevolg is natuurlijk dat iedereen erop wil spelen en dat leidt hoe langer, hoe meer tot ruzies en discussies, zoals je wel merkt. De doodleman (nota: een doodleman is iemand die doedelzakken maakt en herstelt) van ons dorp is ernstig ziek. Hij heeft altijd geweigerd om de instructies voor het maken van het instrument door te geven. Logisch, want zo kon hij pakken geld verdienen aangezien hij de enige doodleman in het dorp was. Nu hij ziek is, krijgt hij de instructies niet meer verteld, er is dus sprake van een ware doodlecrisis.’

Met deze uitleg begrijpen Scott en Mick maar al te goed waarom er een zodanige heibel is in het groepje. Ze kunnen zich amper voorstellen dat hun dorp zonder doedelzakken zou vallen. Ze proberen de gemoederen te bedaren en stellen aan alleman voor om medicatie te verzamelen om zo alsnog te proberen de doodleman te genezen De ruziemakers beseffen dat dit een goed voorstel is, en bieden dan ook meteen alle hulp.

Groot bosspel (deel 1) waarin medicatie wordt verzameld

‘Stan the Doodleman’ is erg gelukkig dat de dorpelingen hem hebben kunnen genezen en wil dan ook meteen aan de slag om nieuwe doedelzakken te maken. Al snel blijkt echter dat hij zich door zijn ziekte de juiste instructies voor het maken van een doedelzak niet meer kan herinneren. De enige optie is dan ook om deze te verzamelen bij de verschillende hulpjes, maar deze zijn iets minder toegeeflijk als gehoopt.

Groot bosspel (deel 2) om instructies bij de hulpjes te gaan halen

De doedelzakspelers zijn zo blij als een kind dat er eindelijk verder geknutseld kan worden aan hun nieuwe doedelzakken. Ze besluiten samen aan de slag te gaan zodat ze allemaal hun muzikale hobby zo snel mogelijk kunnen hervatten. Uiteraard bedanken ze ook Mick en Scott uitvoerig voor de geleverde inspanningen.

Dag 3 in de ogen van de Kerels

Vanmorgen rond 7u30 stonden we lekker op na een heel vermoeiende dag, waar we natuurlijk de dagtocht mee bedoelen. Het was zéér zonnig en warm, in de voormiddag hebben we een knappe slang gevonden, niet ver van ons kampje achter onze tent. We hebben leuke dingen met hem gedaan om hem dan terug te leggen waar we hem hebben gevonden.
’s Middags hebben we een lekkere maaltijd gehad. Balletjes in tomaten saus was zeer lekker. In de namiddag hebben we twee bosspelen gespeeld. Bij het eerste bosspel moesten we elementen verzamelen voor een medicijn  te maken. Het tweede spel hielpen we de buurtbewoners om een doedelzak te maken. Natuurlijk zijn we daarvoor geslaagd. We zijn dan ook van Chiro Herk. Vannacht even bed-spelen gedaan en dan slapen voor een nieuwe vermoeiende dag.

Foto's van Dag 3

























Disclaimer