1

Dag 1

2

Dag 2

3

Dag 3

4

Dag 4

5

Dag 5

6

Dag 6

7

Dag 7

8

Dag 8

9

Dag 9

10

Dag 10

Dag 1

Het schilderij van zijn vader (dag 1: Vertrekmis)

Jim is een piraat en samen met zijn vogel Coco woont hij op een eiland. Op een dag spoelt een fles met daarin een brief aan. In de brief staat dat zijn vader gestorven is. Hij besluit meteen te vertrekken naar het eiland waar zijn pa woonde.

Bij het aankomen hoort hij van verschillende buurtbewoners dat zijn papa al lang iets in petto had voor hem. Ze brengen hem een oud schilderij. De oude buurtbewoner vertelt Jim dat zijn papa altijd zei dat Jim ooit de ware piraat zou kunnen zijn.  Jim zegt dat dit waarschijnlijk een laatste test is om de echte waardige piraat te worden. Hij weet alleen niet wat een oud schilderij daar mee te maken heeft.

Terug thuisgekomen zet hij het schilderij aan de kant. Hij zegt nog eens tegen zichzelf: “wat ben ik nu met dit oude schilderij?” Coco pikt in het schilderij en scheurt het per ongeluk.   Jim is woedend en schreeuwt op Coco. Coco zegt: “Sorry, ik dacht dat het om op te eten was”. In de scheur zit een mooie, grote, rode, glanzende envelop. Als hij deze open doet, ziet hij een kaart. Alles wordt ineens duidelijk, zijn papa wil dat hij zijn verborgen schat vind.  Een echte zoektocht om de waardige piraat te worden.

Bij de kaart zit ook een waarschuwing: “Laat de hebzucht van de kaart je niet beïnvloeden.”

En zo vertrekt hij op pad. Vol moed en vastberadenheid, naar de havenstad Tortuga

De grote bootinspectie (dag 1: Uitleg regels jongsten)

Voor hij naar Tortuga kan vertrekken, moet hij zijn boot nog eens inspecteren. Hij wijst met de leden de plekken waar je op de boot kunt plassen, eten en slapen.

Inspectie van de boot (Uitleg regels jongsten)

Nu kan hij fatsoenlijk naar Tortuga vertrekken.

 

Tortuga, de havenstad  (dag 1: Zweedse)  

Hij komt met zijn mooie boot in Tortuga aan. Hij stap aan wal. Naast hem staat de boot van Barbarosa geparkeerd. Ze slaan een kleine babbel omdat ze samen uitstappen. Barbarosa herkent Jim direct maar laat dit niet merken. Barbarosa nodigt Jim uit in zijn favoriete kroeg. “De schuimende golven”.

Barbarossa begint te polsen achter de reden dat Jim hier is. Uit interesse maar uit voorbedachte rade vraagt hij of jim een kaart heeft ofzo. Jim zegt ja, hoe weet jij dat en laat de kaart zien. Bar glundert met een randje vozigheid. Bar zegt dat hij deze schat al oneindig lang zoekt, het is namelijk een ware legende onder de piraten. Maar een kaart naar deze schat was er nooit. De meest waardige piraat worden is een droom van alle piraten.

Bar vraagt aan Jim of hij deze tocht alleen gaat doen, Jim zegt ja en Bar schrikt. Nee jongen, dat kan je niet doen. Dat is veel te gevaarlijk. Je zult een van de beste piraten nodig hebben om je te begeleiden. Jim vraagt waar hij zo een piraat kan vinden. Bar zegt: "je kijkt naar de beste piraat, vriend.” Op je kaart zie ik ook een stuk wilde wateren, daar gaan we beter niet door, ik ken er een weg omheen. Dat is wel langer maar ook veiliger.

Bar vertrekt alvast om de boot te prepareren. 

Coco probeert de kaart te eten maar Jim kan deze net optijd wegtrekken. Hij wordt echt boos. Van deze kaart is maar één versie. Coco zegt: “sorry, ik dacht dat het om op te eten was”.  Jim denkt toch eens na of hij niet beter een reservekopie maakt. Gewoon voor de zekerheid. Hij gaat naar de doe-het-zelf havenshop om zijn materiaal te kopen voor de nieuwe kaart. Hier stoten ze echter op een probleem aangezien ze geen geld hebben hiervoor.

Zweedse om geld te verzamelen over het eiland

Nu dat ze het geld hebben, kopen ze het materiaal en maken ze snel een nieuwe kaart.

Coco en Jim komen op de boot bij Bar aan en ze vertrekken naar de eerste locatie op de kaart.

De jongens zijn al heel de nacht aan het varen. Bar vraagt of hij even moet sturen. Dat vind Jim ok. Hij geeft de kaart aan Bar.

 

Bar zegt dat Jim en Coco best even gaan slapen, het wordt nog een lange reis. Jim zegt wel nog dat Bar moet oppassen met het kannibaleneiland dat rechts van hun ligt. Daar willen ze niet belanden.

Als Bar de kaart krijgt dan voelt hij iets snappen. Hij draait zich naar het publiek en zegt: “De kaart en de schat zijn enkel van mij, ik ga ze met niemand delen.” Hij stuurt de boot naar het Kannibalen eiland en vertrekt met de kaart en de laatste reddingssloep. Hij zegt dat de kaart hem verteld om kwade dingen te doen.

Dag 1 in de ogen van de Aspi’s

Hallo allemaal, wij mogen met de aspi’s als eerste de blog aanvullen.

Ondanks dat we nog maar 1 dag op kamp zijn, was het alvast een zeer geslaagd avontuur tot op onze kampweide te Herselt. Na 50 km fietsen met een paar tussenstops waaronder het Schulensmeer en het museum van Averbode was de pijp uit.

Maar een aspitent zonder een sjiek kampke zou niet horen bij Chiro Herk.

Na een tomatensoep van kampcooking in combinatie met eigen lunchpakket kon de werf geopend worden.

Als kers op de taart werden de benen nog eens losgegooid na het avondeten tijdens de Zweedse omloop. Na deze zware en lange tocht was de pijp weer uit maar deze keer voor echt en kropen we snel in onze nest.

Groetjes van jullie liefste kapoenen,

De aspi’s

Foto's van Dag 1

1

Dag 1

2

Dag 2

3

Dag 3

4

Dag 4

5

Dag 5

6

Dag 6

7

Dag 7

8

Dag 8

9

Dag 9

10

Dag 10