Aspiblog


Orange party

Na een lange voorbereiding was het weer zo ver! Op 4 februari organiseerden de aspi’s Orange Party 2023. Wat een feest! Dit was weer een geslaagde editie waarbij alle tickets uit de deur vlogen. Hierdoor waren er een recordaantal fuifgangers aanwezig.

De opbouw van de fuif begon op vrijdagavond en werd verder gezet op zaterdagochtend. Dan was het zo ver. Om 20u kwamen de eerste leiders en oud-leiders aan, waarna om 21u het feest officieel kon beginnen met de vroege vogels die niet konden wachten om hun dansschoenen aan te doen.

Doorheen de avond verliep alles zeer vlot. Doordat er veel volk was konden de aspi’s zich alvast bewijzen. Door al dat harde werk vloog de tijd voorbij waardoor het einde van de fuif zeer snel in zicht kwam. Vanaf 3u00 begonnen we aan de lange opruim. We waren nog net op tijd klaar om de mis op zondagochtend bij te wonen.

Na dit hele vermoeiende weekend kunnen we alvast uitkijken naar het tweede deel van het jaar en het kamp. Al bij al, na veel gejaar, het wordt nog een dik jaar!!!

Jacuzzi (X-team)

Ook wanneer de leiders in volle strijd zijn met de examens, staan er leuke activiteiten klaar. Een week voor Orange Party konden de aspi’s nog even ontspannen voor een grote inspanning. Dit zagen we eind Januari toen onze X-Teamers een creatieve uitvinding bedachten. Namelijk: een zelfgebouwde hot tub.

De X-Teamers hadden hun huiswerk gemaakt, en kwamen aan met een plan, twee geprepareerde radiatoren en een waterpomp. Deze werden allemaal verbonden waardoor er een gesloten circuit ontstond. De radiatoren werden geplaatst boven de vuurschaal waardoor het water wat er door liep verwarmd werd.

De hot tub zelf werd gebouwd met sjorbalken in de grond waartegen tafels stonden. Hier over werd een grote tentenbash gelegd (de million dollar bash). Het warm water kwam binnen en het bad haalde temperaturen van 43 graden!!! Voor de mannen die niet zo een fan waren van de hot tub, werd er ook nog een sauna ter beschikking gesteld.

Hierbij een paar sfeerbeelden:

Rally van Haspengouw 2023

In het laatste weekend van februari nam de Rally van Haspengouw plaats in en rond Sint-Truiden. Aangezien leider Jules een grote rally fan is en zijn broer en papa ook deelnamen aan de rally, gingen we met de aspi’s supporteren. Na 2 passages te hebben gezien langs de weg, gingen we nog even een kijkje nemen in het service park waar alle auto’s worden nagekeken.