Rakkerblog


Als leiders van de Rakkers zijn we enorm trots op onze toffe groep van 26 jongens. Het is een genot om te zien hoe deze jongens samenwerken en elkaar steunen tijdens onze avonturen. We zijn altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en manieren om onze groep nog hechter te maken. We zijn vereerd om deel uit te maken van deze fantastische groep en kijken uit naar de toekomstige avonturen die we samen zullen beleven.

Wat doen de rakkers op zaterdag?

Dit jaar was gevuld met onvergetelijke momenten voor onze Rakkers. Zo zijn we op weekend geweest waar we ons hebben ondergedompeld in de prachtige kerstsfeer. We hebben de Herkse Bem doorkruist en ontdekt wat onze jongens allemaal in hun mars hebben. Ook hebben we met volle borst het 3 koningen lied gezongen en hebben zo een centje bij kunnen verdienen, en zo kan de lijst nog verder vorderen.

Maar niet alleen hebben we ons geamuseerd, we hebben ook iets betekenisvol gedaan dit jaar. Als Rakkers zijn we betrokken bij het natuur inclusief project waar we ons steentje bijdragen om onze omgeving groener en gezonder te maken. Zo hebben we al een takenwal gebouwd aan de Beemdgalm en afgelopen zaterdag hebben we een insectenhotel gemaakt om de lokale biodiversiteit te ondersteunen. Het voelt geweldig om onze jongens op deze manier te betrekken bij het beschermen van onze planeet en we zijn trots op de positieve impact die we kunnen hebben als groep.

Zangstonde

2 Kameraden kwamen onlangs op de Chiro. Het waren Daan en Jeroen en ze hadden een probleem, Jeroen was namelijk zijn stem kwijt doordat zijn huis was uitgebrand. Door een goede portie muzikale stemoefeningen wisten de leden van Chiro Herk Jeroen zijn stem beetje bij beetje terug te brengen.

Leiderswissel

De rakkers hadden deze maand ook een paar andere leiders voor hun paraat, dit waren Emile en Flor. Zij konden de Rakkers vermaken met een potje levend zeeslag. Gelukkig hebben de rakkers hun eigen leiders terug😉