SpeelclubblogHeropstart Chirowerking

Zaterdag 6 februari was het eindelijk weer zo ver! De 3 jongste afdelingen van onze Chiro konden vanaf 13u eindelijk weer terecht aan de Beemdgalm voor een Chiro-activiteit. Na drie Chiroloze maanden, waren zowel de leiders als de leden heel tevreden om het Chiro-gevoel terug te kunnen beleven.

In bubbels van 10 begonnen de afdelingen er aan. De kabouters gingen op tocht naar een afgelegen weide. De speelclub vulde hun namiddag in met de spelletjes die ze al 3 maanden lang zo graag wilden spelen en de rakkers ploeterden in de modder. Chiro op zijn best!

Een weekje later was het aan de oudste afdelingen die nog een weekje langer reikhalzend moesten uitkijken naar hun eerste Chironamiddag van het nieuwe jaar. De toppers en kerels profiteerden van de vrieskou en gingen spelen op een dichtgevroren wei en de aspi’s die hielden zich bezig met hun valentijnsontbijtmanden waar je hieronder meer over vindt ;)

Valentijnsontbijtmanden

Dit jaar, omwille van Corona, geen gedaver in Beukenhof maar wel rommelende magen in Herk en omstreken. De Aspi’s van Chiro Herk ruilde op zondag 14 februari (Valentijn) hun jaarlijkse fuif “Orange Party” in voor Valentijnsontbijtmanden. De klanten vonden vlot de inschrijvingslink of vulden het bestelformulier in. De inschrijvingen kwamen vlot binnen en het eindresultaat drukte af op maar liefst 297 ontbijtmanden.
Volgend boodschappenlijstje stond klaar om bedeeld of afgehaald worden:

 • 1278x pistolets
 • 736x sanwiches
 • 736x koffiekoeken
 • 150kg appelen en peren
 • 2730x charcuterie
 • 872x lapje spek
 • 500 liter appelsap en fruitsap
 • 308x donuts
 • 1236x yoghurt
 • 1007x pralines
 • 275x rode rozen
 • .........
 • Met volle magen werd er met complimenten gesmeten op Facebook. Om nog nooit eerder ontbijtmanden te verkopen en te bedelen hebben de Aspi’s dit fantastisch in elkaar gestoken. Chapeau! Voor herhaling vatbaar, vind je ook niet?

  Spaghettiavond

  Beste leden, ouders, sympathisanten,…

  Zoals iedereen wel weet bevinden we ons in een zware periode o.m.v. covid-19. De Chirozaterdagen kunnen ondertussen gelukkig opnieuw doorgaan, maar het organiseren van onze gewoonlijke spaghettiavond ligt heel wat moeilijker. Om toch een leuk (en vooral lekker) alternatief te bieden organiseren de Kerels een heuse “Take-away spaghettiavond”. Wat houdt dit in?

  Op zaterdag 20 maart bieden wij u de mogelijkheid om zeer lekkere pastagerechten af te halen aan de Beemdgalm of bij u thuis te laten leveren. Via dit formulier geeft u aan welke pasta’s en hoeveel porties u wenst te bestellen. Er is keuze uit drie verschillende soorten pasta, telkens in twee formaten (grote en kleine portie). Deze hoeft u enkel nog op te warmen om vervolgens hiervan te kunnen genieten! Alle porties komen met brood en kaas en bovendien mag de verpakking in de microgolfoven. Daarnaast bieden wij u ook de mogelijkheid om bijpassende drank te bestellen.

  (TIP! Jullie kunnen ook meerdere porties bestellen en invriezen. Zo kunnen jullie ook op een later moment genieten van deze overheerlijke pasta.)

  Gelieve uw bestelling door te geven voor 15/03/2021 en te betalen op BE59 7351 3809 3026.

  Alvast bedankt en laat het jullie smaken!
  Groetjes,
  De Kerels

  Paaseierenverkoop

  De klokken luiden en de bloemetjes gaan open. Ook dit jaar zal Chiro-Herk weer paaseitjes verkopen. Omwille van de coronamaatregelen zullen wij niet van deur tot deur gaan. Willen jullie ook van deze lekkere eitjes genieten? Aarzel niet en plaats je bestelling via deze link: chiro-herk.be/paaseieren . Dan zullen de leiders van Chiro-Herk op 29 maart uw bestelling aan huis leveren. Vanaf 17:30 komen wij langs. U kunt kiezen uit een doosje van 10 eieren voor 3 euro of 5 eitjes voor 2 euro. Tot dan!

  Queeste naar de Heilige graal

  Een spel met een geschiedenis, een zoektocht, wie weet wat allemaal nog. We lanceerden het spel 30 januari en tot heden had dit een groot succes. Het spel genaamd “De queeste naar de Heilige Graal” was door heel Herk gekend. Veel Herkenaren zochten, streefden en vochten hier voor tot het einde. Door druiperig bloed, zweet en tranen werd hij gevonden… Dit was een prestatie amai... Maar door wie dan? Ook dat is een queeste?!