Rakkerblog

Jalap... Het is weer eind december. Iedereen blij door Kerstmis en Nieuwjaar maar de grote chiromannen pinken een traantje weg. Het chirojaar is namelijk weeral ongeveer op de helft.

U hebt in de afgelopen Blogberichten al kunnen lezen wie onze leden zijn en wat ze meemaakte, Dit gaat deze keer niet anders zijn! Enkel kan ik u al beloven dat wij als leidingsploeg onze goede voornemens nu al aan het waarmaken zijn en onze blog en activiteiten nog een niveau beter gaan maken! Let maar op 😉

De Rakkers

Wie zijn de rakkers? We zullen hun het eens vragen:

Goh een zotte bende? Wel fijne vrienden groep ?Stoere jongens?

Wij kregen altijd licht onzekere antwoorden, maar wij kunnen als rakkerleiders (Michiel, Thibault, Ruben) met trots zeggen dat dit helemaal niet nodig is! De rakkers zijn met maar liefst 23 leden niet de grootste groep maar wel de tofste maar ook de stoerste en braafste leden van heel Chiro Herk. Samen met ons (de rakkerleiders) doen ze elke zaterdag de fijnste activiteiten. Om dit met jullie te delen hebben we niet enkel foto’s gemaakt maar ook enkele korte filmpjes! (niveau beter remember 😉)Zo zijn we dit jaar al gaan zwemmen, hebben we een heuse riddervikingkubspel gespeelt, geleerd dat beetje pijn fijn is, Triopetanque gespeeld en nog zoveel meer :p

Sinterklaas

Naar jaarlijkse traditie komt de sint ook weer op bezoek bij onze Chiro. Alles was perfect in orde en Sinterklaas werd door iedereen verwelkomt tot dat telefoonpiet aangestormd kwam. Ze had het bericht gekregen dat de boot met alle andere pieten vast zat en hier door niet kon uitvaren. Dit is dus een zeer groot probleem maar tot één van de pieten tegen de sint zei dat ze bij de twee beste jeugdbewegingen waren en dat wij hun zeker wouden helpen. Dit natuurlijk in ruil voor veel snoep. De sint vond dit een heel goed idee en vroeg aan de leiders (van de Chiro) en de leidsters (van de KSA) als wij onze leden wouden opleiden tot echte pieten.
Zo gezegd, zo gedaan! En alle leden kregen een spoedcursus pietenschool.

Nadat iedereen geslaagd was voor de pietenschool kregen ze het nieuws dat de boot nu toch eindelijk is kunnen uitvaren en dat de pieten nog net op tijd gingen aan komen.

Meer foto's

 

Zangstonde

Op 7 december was het de beurt aan de speelclubleiding om de jongste leden te amuseren met een zangstonde. De leiding van de speelclub liet er dan ook geen gras over groeien en zorgde voor de nodige entertainment in een ludieke sketch.

De leden maken kennis met 3 nogal ongeduldige, jonge gasten die naar een optreden van Dimitri Vegas en Like Mike gaan. Helaas loopt niet alles zoals gepland en missen de 3 stakkers de trein. Wachtend op de volgende trein wordt er In een klein stationnetje gezongen. Na lang wachten geraken ze uiteindelijk op het festival. Tot hun verbazing staan niet Dimitri Vegas en Like Mike achter de draaitafel, maar Dieter Heras en Lienert Nike. Hun teleurstelling is dan ook groot. Ze beslissen om deze amateuristische Dj’s dan toch maar een kans te geven. Dit zorgt echter voor nog meer ontgoocheling. De 3 muziekfans beslissen dan maar zelf het heft in eigen handen te nemen en vragen ‘de perfecte plaat’ aan, genaamd Jan Klaasen. Met het luid gezang van de kinderen en de sfeer van onze hoofdpersonages wordt het dan toch nog een onvergetelijke avond!

Uitgeteld van het geweldige feest liggen onze 3 muziekliefhebbers op de grond. Ze hebben zich dood geamuseerd. Vandaar dat er nog één prachtig nummer te zingen valt: Er is leven na de dood!

Net zoals de 3 jonge gasten, hebben de kinderen zich weer voluit gegeven van zingen tot lachen. En alsof dat nog niet genoeg is, staat er hen nog een leuke namiddag te wachten!

Keukenfeestje

Als Chiro Herk hebben wij talloze activiteiten. Zo hebben wij jaarlijks ook ons Keukenfeestje. Wat houdt dit in ? Keukenfeestje is een bedankfeest om vrijwilligers van de chiro in de bloemetjes te zetten. Zo waren onze x-teamers,Klus en foto en kampcooking.com dit jaar weer voltallig aanwezig. Dit jaar was het thema “Tres chique” Dus zo kwam iedereen zeer deftig gekleed aan voor een gezellig etentje en drankje te consumeren. Verder kregen de gestopte leiders hun afscheidscadeau en werd er nog een tof spel gespeeld. ( foto’s zijn niet voor publicatie bestemd 😊 )

Massaspel

Op 14 december slaat het noodlot toe !

Sint-Lambrechts-Herk: In dit klein dorp, ver van de buitenwereld verwijderd, is op zaterdag 14 december het einde nabij. De plaatselijke jeugdbeweging is net begonnen aan een gezamenlijke activiteit (massaspel) met leden van 6 tot 12 jaar wanneer de hel losbarst. Donkere wolken stormen met een razende vaart op de groep jongens af. Niet veel later breekt de hemel open en stort er liters koude vloeistof op de kinderen. Al vlug verandert de wei in een moeras en schoenen lopen vol met modder en ijskoud water! De leden rennen voor hun leven en proberen in deze barre omstandigheden uit de handen van de tikkers te blijven en hun medelotgenoten te bevrijden uit het ‘kot’. Met man en macht wordt er gezorgd dat er zo veel mogelijk leden uit het ‘kot’ blijven. Zo voorkomen ze dat er niemand onderkoeld of ter plekke bevriest. Maar het ergste is nog niet voorbij: er komen plots rukwinden van 9 beaufort over stormen. De leden moeten zich dan ook vastklampen aan elkaar om niet te worden weggewaaid. Uiteindelijk besluit de spelleider dat het niet meer verantwoord is om het spel in deze angstaanjagende weersomstandigheden te laten doorgaan. Hij brult als laatste wanhoopspoging: IEDEREEN NAAR BINNEN !! Dat laten de leden zich geen 2 keer zeggen en iedereen rent voor zijn leven naar het plaatselijke jeugdgebouw.

2 getuigenissen van de plaatselijke ramp

Aldus de Spelleider:

Het was één van de engste momenten in mijn leven. Ik ben nog nooit zo bang geweest! Ik probeerde het overzicht te bewaren maar het was tevergeefs. Op een gegeven moment was het gewoon ieder voor zich ! Gelukkig, kon ik de situatie goed in schatten en op het juiste moment nog actie ondernemen door mijn stem te verheffen en te roepen. Anders waren er waarschijnlijk gewonden of zelfs doden gevallen.

Ruben Bams, rakkerleider

Een lid tijdens de ramp:

Ik vond het geweldig! Waarom moesten we naar binnen gaan? Het was zo leuk om ons goed vuil te maken. Ik vond het veel te kort. Dat is toch net Chiro; buiten in de modder spelen!

Arthur Briers, rakkerlid