Kabouters

Iets Over de Kabouters schrijven is niet zo een makkelijke opgave, aangezien we nog maar een paar weken ver zijn.
Toch kunnen we al vaststellen dat deze jongens met hun 250 tenen, 50 neusgaten, 100 ledematen en 175 nekwervels dit jaar elke zaterdag heeeeel enthousiast en uitgelaten zijn. Toch zijn ze ook wat geniepig, want bij elke kans zijn ze met de leiders aan het ravotten en worstelen. Op deze manier voelen de leiders zich ook terug een klein beetje Kabouter.
De Kabouters bestaan uit 25 leden nl. Tuur, Lowie, Roderick, Bram, Toon, Mylo, Kobe, Naim, Casper, Louis V., Levie, Maxim, Matthias, Gus, Loïc, Sami, Cas, Lukas, Sebastiaan, Thor, Thomas, Yanou, Joseph, Simon, Louis G.
Deze bende wordt in toom gehouden door hun 4 musketiers genaamd Daan, Laurens, Wietse en Dieter.

Speelclub

De Speelclub… ja waar beginnen we? Misschien bij het woord zelf.
Oke ja, speels dat zijn ze zeker en vast, maar wat is nu juist een club?
Volgens onze betrouwbare internetvriend Wikipedia:

Een club is een vereniging of organisatie van mensen die gezamenlijk een activiteit uitvoeren.

‘Haja nu weet ik meer’, denk je waarschijnlijk. NIET dus!

Voor onze 34 speelclubpers is de speelclub veel, maar dan ook veel meer dan alleen gezamenlijk een activiteit uitvoeren. Het is een groep die elke zaterdag samen komt om zich uit te leven, vrienden te maken, weg van mama en papa te zijn, zot te doen, samen te zijn …. En nog zoveel meer dat je voor deze club helemaal geen definitie kunt formuleren!

Wij als leiding - Robin, Aaron en Thibault - willen dan ook dat deze toffe bende elke zaterdag zich uitleeft in deze speelse club die meer is dan bovenstaande droge definitie.

Rakkers

Het rakker zijn is een mysterieus bestaan met een rijke geschiedenis. Ze worden soms wel eens in de klassieke termen “de Rakwi’s” genoemd, maar door hun eigenzinnigheid en volle overgave scheurden ze zich af van deze stroming en doopten zichzelf om tot de RAKKERS. Deze evolutie zorgde voor een schokgolf dat zelfs tot ver buiten onze dorpsgrenzen te voelen was. Dit alles maakte het rakker zijn een echte levenswijze dat maar voor enkelen is weggelegd en dat kan verklaard worden aan de hand van hun 7 geboden die door de eeuwen heen bewaard zijn gebleven:

Rakkers zijn wij, de oudste afdeling van de 3 jongsten afdelingen
Altijd maar ravotten, in de modder spelen en onze ouders irriteren met de vuil kleren
Klein maar fijn
Kabaal maken is een van onze velen specialiteiten
Eens een kattenkwaadje uithalen is voor ons geen probleem
Rusten is voor luiaards en niks voor ons
Speels zijn zal altijd in onze aderen blijven zitten

Met deze bovenste drijfveren zijn ze een kracht om rekening mee te houden. Om hun toch een beetje onder controle te houden worden ze geleid door 3 stoere leiders, namelijk Björn, Bart en Lennert. De trotse volgelingen van deze stroming van dit jaar zijn Adem, Alex, Arnoud, Arthur, Bram, Bruno, Devon, Kamiel, Laurens, Lucas, Pieter, Rien, Robin, Seppe, Siebe, Siemen, Thibe, Thibeau, Valentijn, Wout en Xander.

Toppers

Dames en heren,

Met trots presenteren wij u onze nieuwe top(per) serie.
Deze serie kan u het best omschrijven als een mix tussen Expeditie robinson, Sporza op zaterdag en komen eten.
Elke zaterdag komt de voltallige cast van 13u30 tot 17u30 bijeen om nieuwe afleveringen te draaien, dit tot groot plezier van de 3 regisseurs.
Deze zeer enthousiaste cast bestaat dit jaar uit 16 acteurs genaamd: Arthur, Ferre, Robbe L., Gijs, Maxime M., Stef, Maxime N., Victor, Adrian, Arnaud, Robbe F., Teun, Rune, Siebe, Jasper en Noah!
Tot slot enkele recensies :
“Voor sfeer en gezelligheid *****” - The Daily Mabel
“Kwaliteit van de activiteiten + inzet van de crew ********” - The Schreurs
“En voor het eten een welverdiende 8 … alleen wel geen pizza op mijn ananas.” – The (Si)Monday Times

Kerels

DE KERELS
De letters van hun namen leggen heel het verhaal uit 😉

Reuze veel plezier gaan we maken met deze toch kleine kerelgroep
T

Eet allemaal een overheerlijke spaghetti of macaroni bij ons op onze spaghettiavond 24 november.
N

Je weet pas hoe tof leidinggeven is als je van deze groep leiding moogt zijn.
N

Levensverhalen en chillen in het lokaal hoort er ook al bij op deze leeftijd.
S

De actieve en ruige spellen blijven toch nog het leukste.
S

Samen gaan we er het tofste Chirojaar van maken!
N

Enthousiaste leiding Thimo en Ruben zien het jaar helemaal zitten bij deze bende.
L

Anderstalig , Franstalig zijn deze jongens volledig door Axel.
L

Kapotte kleren en blauwe plekken kunnen wel eens voorkomen bij deze stoere jongens.
S

Rare mopjes en vreemde opmerkingen zijn wel vaker in de omgeving van de Beemdgalm te horen.
L

Fantastisch jaar met unieke spelen staat ons te wachten.

Aspi's

De aspi’s zijn een bende van 17 pubers.
Deze ruwe mannen organiseren dit jaar opnieuw hun befaamde fuif Orange Party. Ook deze 22e editie zal er een second room zijn.
Net zoals andere jaren gaan zij voluit voor de chiro. ‘Spelen, lachen en amuseren’ zijn dan woorden die niet ontbreken in deze groep. Net zoals de woorden ‘voetballen’, ‘chillen’ en ‘efkes naar het lokaal leider?’
Het is onze taak als leiders om ervoor te zorgen dat deze mannen volgend jaar, of over twee jaar, onze taken over kunnen nemen. Maar met deze enthousiastelingen is dit allesbehalve een zware taak. Wij zijn ervan overtuigd dat we ons super goed gaan amuseren dit jaar en kijken al vanaf de eerste zaterdag uit naar het kamp!