Kabouters

Wie zijn de kabouters?
De kabouters zijn de tofste afdeling van Chiro Herk. Deze 22 koppige groep boordevol energie, zakt elke zaterdag in grote getalen af naar (DE place to be) de Chiro.

Wat doen ze?
Elke week komen de kabouters naar de Chiro om hier de hele zaterdag de longen uit hun lijf te ravotten, knutselen, nieuwe spelletjes te leren en om af en toe ook eens een beetje vuil te worden.

Wat drijft ze?
Leuke spelletjes spelen, plezier maken en natuurlijk ook vrienden voor het leven maken!

Speelclub

What’s up, wij zijn de speelclub

In plaats van te bellen, gaan wij ons op deze manier voorstellen

Polly, Jack en Clé ja die gaan al even mee

Samen aan het roer van een schip

Met die 30 kinderen, verveelt niemand zich op de wip

Rennen, rollen, bollen, springen

Ja zelfs samen liedjes zingen

Wij zijn cool en zoeken gene boel

What’s up, dit was de speelclub

Samen met ons allen, gaan wij dit jaar vies hard knallen

Rakkers

Ook dit jaar zijn de rakkers weer een geweldige groep!

Deze 22 koppige bende (bestaande uit: Arthur, Bram, Bruno, Daan, Guus, Jasper, Jonas, Kamiel B, Kamiel S, Lorenzo, Lucas, Manu, Nikola, Robbe, Seppe, Seth, Siebe, Siem, Tuur, Xander, Yantho en Yoshua) heeft geen schrik voor een wild kussengevecht in hun lokaal of de zotste spellen van hun 3 leiders (bestaande uit: Bams, Bo’ke en Michmich).

Verder kunnen hun ouders zich beter voorbereiden want op deze leeftijd willen ze wel eens graag vuil worden. Echt vuil 😉.

Ook zijn er dit jaar enkele nieuwe leden maar ook zij zijn al echte chiromannen en doen met veel plezier mee. Kortom de rakkers is zo een supergroep die elke zaterdag chiro weer een andere super betekenis geeft 😛.

Toppers

De Toppers: wie zijn ze? Wat doen ze? En waarom je er beter ook één bent?

De Toppers zijn een bende straffe mannen die bestaan uit 18 jongens.
Namelijk: Adem , Alex, Arnoud B, Arnoud R, Arthur, Bagarly, Ferre, Laurens, Martijn, Maxime, Noah, Pieter, Rien, Robin, Stef, Thibe, Thibeau en Valentijn. Ze zijn tussen de 12 en 13jaar, zitten vol enthousiasme en hebben geluk dat zot zijn geen zeer doet.

Wat doen toppers zoal?
De toppers zijn vooral actief! Ze doen zowat elke sport graag en misschien worstelen ze nog het liefst van al. Ook zijn ze er zeker niet vies van om heel Herk te doorkruisen of af en toe eens een namiddag in de modder door te brengen. Maar tussen het schoolwerk en het skatchen door willen ze ook soms eens "ene chillen" en genieten van een goed 4-uurtje.

Waarom je best een topper bent?
Het is goed voor je conditie en je sociale vaardigheden krijgen er ook een flinke boost door. Een zaterdagnamiddag zonder de Chiro is toch maar een verloren namiddag. Je kan elk weekend zonder gezeur van je ouders je beste vrienden zien! En tot slot omdat Kaiser, Robin en Simon elke week opnieuw zich uitsloven voor een onvergetelijke namiddag!

Kerels

De kerels zijn al serieuze binken, dat kun je zien aan hun gespierde pinken.
Af en toe nog het kindje uithangen en dat soms ook met janken.
We schrikken niet als we ons vuil moeten maken bij het spelen van spelen maar wel als we frietjes moeten delen.
Op 23 November organiseren zij de Spaghetti Avond zodat het een spetterend jaar word.
Samen met hun 2 leiders gaan ze er een dikke lap op geven, dat zal zeker vonken geven.

Aspi's

Güten Tag meine lezer,

Dis ist ein Große tekste von der ganse Aspi-groupe. Wir sind mit viertehn schöne knaepen genaemd: Jeroen, Joren, Dries P., Dries N, Daan, Lienert, Luka, Wout, Michiel, Arne, Bram, Laurens, Ruben und Jules. Und wir haben two ganz nette Führer’tjes. Sie sind von Name Thimo (Scheep) und Bart (Waebie). Ihre Chiro-Jahre ist noch jöng, maar ist ganz töll. Onze erste Vergatterung von ihre 22ste editie von Orange Party ist al ächter der rüg. Tusentor spielen wir gekke speilen, gulijk Jackass, Aspi’s for Aspi’s, leeghangun, How muddy can you get und tso voort. Mit zen als sind wir hiel gut int esten van Flamische frieten und sehr lekkere cürryworsten.
In tis Jahre gehen wir ein Nachmittag overniemen von under leiders. Wo wir für die ersten Mal kennislernen von er leider sein. Tso, aan desen tekste zu sehen, sind wir eine gekke groupe. Die noch verruchtere dingen gehen meemäken und eine hiele speziel kampf.

Auf wiedersehen Der Aspi’s