Topperblog

Welkom iedereen bij blog nummer zeven van Chiro Herk.

Voor april zijn het de Toppers die voor de blog zorgden, maar wie zijn de toppers nu eigenlijk?

De toppers zijn 17 zotte mannen genaamd; Arthur, Ferre, Robbe L., Robbe F., Gijs, Maxime, Stef, Maxim, Victor, Adrian, Teun, Ulas, Arnoud, Rune, Siebe, Jasper en Noah die liefst zo hard mogelijk ravotten , er is geen moment dat het stil is bij de mannen ze weten wel altijd iets te doen als wij (de leiders) even niet aan het opletten zijn. Voor een klein centje te verdienen voor leuke activiteiten hebben de toppers dit jaar voor het eerst pralines verkocht en dit was een groot succes. Deze groep wordt geleid door 3 enthousiaste leiders zijnde Stijn, Simon en Maarten (Mabel).

Wat doen ze?

Doorheen het jaar hebben de Toppers zich bezig gehouden met verschillende TOP-activiteiten. Denk maar aan het veroveren van de Alk door middel van "Alk-risk", een namiddag voor het meeste gewicht bij te komen…. maar waar iedereen op 2 man na toch gewicht verliest 😉
U kan zich waarschijnlijk hun overheerlijke pralines nog goed herinneren. Een kerstfeestje kan natuurlijk ook niet ontbreken. Tijdens dat feestje toonden de Toppers dat ze gerust mee kunnen doen aan eender welke schaatsshow en hebben zij kunnen genieten van een heerlijk feestmaal, namelijk pasta pesto met spek, een echte specialiteit van hun leiders! Ook hebben ze dit jaar het Chiro gebed geleerd op een heuse kapellekestocht doorheen Sint-Lambrechts-Herk. En voor de lezers van deze blog die het gebedje zelf niet kennen, voegen we het er nog even bij:

Heer Jezus, wij treden samen voor U aan.
Blijf bij ons en laat ons leven.
Door de kracht, de trouw, en de goedheid in vreugde van Uw dienst.
Amen.

De Toppers hebben dit jaar de stad en de Ikea ook al eens onveilig gemaakt door middel van een stadsspel waarbij ze coole spullen verzamelden en opdrachten met glans volbrachten. Het hele jaar al gaan de namiddagen in een vlucht voorbij voor deze heren, gelukkig dat zij dan klaar staan voor een shnelle activiteit. Zij zijn misschien nog aan de jonge kant maar kennen veel van de wereld, dit hebben ze kunnen tonen op een Mexicaanse-Amerikaanse activiteit waarin ze weliswaar gescheiden werden door een muur. Het kamp komt stilaan dichterbij en stiekem kijkt iedereen daar naar uit, daarom hebben de toppers zich al goed voorbereid door vuur te leren maken en door een stevige brug over de kleine Herk te sjorren. Maar eerst gaan de toppers het fantastische jaar in stijl afsluiten met een weekend van 17-19 mei. 

Paaseierenverkoop

Naar jaarlijkse gewoonte was het op maandag 15 april weer tijd om paaseitjes te verkopen. Hier waren de toppers ook talrijk aanwezig. Het was lekker warm en het zonnetje was aan het schijnen. Kortom, het ideale weer. Om 16u45 begonnen we eraan, iedereen ging mee met een leider en zo verspreidde we ons over Herk. Iedereen deed zijn uiterste best en dat was er ook aan te zien. We waren zelfs een half uur vroeger klaar dan normaal! En al dat harde werk werd op het einde van de dag natuurlijk ook beloond met… een eitje natuurlijk 😉

Feestweekend

Eeeiiiindelijk was het zo ver, het evenement waar iedereen naar uitkeek: het feestweekend voor het 70-jarig bestaan van onze Chiro! Het weekend begon met een afterworkterras. Hoewel het doelpubliek vooral de werkende mensen waren, waren er ook enkele toppers die op vrijdag 19 april afzakten naar De Beemdgalm. Ze kwamen een kijkje nemen in het ons rijkelijk gevuld Chiromuseum en achteraf nuttigden ze nog deluxe nacho’s samen met een lekkere koude cola.
Een dagje later was het net als elke week ook weer Chiro voor iedereen. De weergoden waren de Chiro goed gezind en zorgden voor een fantastisch mooie en warme dag. Gelukkig had iedereen een waterpistooltje mee van thuis zodat we met al de afdelingen samen een reuze watergevecht konden houden. De leden gingen na deze verfrissende namiddag om 17u naar huis en dat leiders gingen verder aan het opbouwen van de quiz. Met 32 teams, leuke prijzen en lekkere dranken was dit evenement een groot succes.
Zondag 21 april was de laatste dag van het feestweekend en deze kon natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Er was een brunch voorzien voor honderden mensen, met dank aan Kampcooking.com, en natuurlijk was er ook de familienamiddag met 70 attracties! Er was voor ieder wat wils. Activiteiten die door de toppers gesmaakt werden waren vooral het lasershooten, de reuze bellenblaas, de kop van jut en eigenlijk ook gewoon elke andere attractie. Kortom het was een toffe dag en iedereen heeft zich geamuseerd.
De leiders willen ook nog eens iedereen bedanken voor hun steun! Zonder jullie was het evenement niet wat het geweest is!